x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator (SURSE) Procurorul-şef al Parchetului Suceava - ridicat de DNA, într-un dosar de "corupţie judiciară"

(SURSE) Procurorul-şef al Parchetului Suceava - ridicat de DNA, într-un dosar de "corupţie judiciară"

de Agerpres    |    22 Iun 2014   •   10:53
(SURSE) Procurorul-şef al Parchetului Suceava - ridicat de DNA, într-un dosar de "corupţie judiciară"
UPDATE 11:30 Procurorul şef Secţie în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Dumitru Dâmbu, se află printre magistraţii vizaţi de ancheta DNA, au declarat pentru AGERPRES, surse judiciare.

UPDATE:
 Trei magistraţi au fost ridicaţi în urma percheziţiilor efectuate de procurorii anticorupţie în judeţul Suceava şi urmează să fie aduşi pentru audieri la DNA Bucureşti, au declarat duminică pentru AGERPRES surse judiciare.

Aceleaşi surse au precizat că cei trei magistraţi sunt suspectaţi că luau mită pentru obţinerea unor soluţii favorabile în dosare cu retrocedări.

------------

Un număr de 14 percheziţii domiciliare sunt în desfăşurare în municipiile Suceava şi Rădăuţi, dar şi în alte locaţii din judeţ, sedii ale unor instituţii judiciare, societăţi comerciale şi domicilii ale unor persoane, a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu.

Procurori, jandarmi şi poliţişti au descins, duminică dimineaţă, la 14 adrese din municipiile Suceava si Rădăuţi înt-un dosar de corupţie judiciară.

Potrivit sursei citate, este o acţiune a DNA Bucureşti, iar poliţiştii şi jandarmii implicaţi în aceste percheziţii sunt de la structurile centrale.

Printre suspecţii care vor fi ridicaţi şi duşi la audieri la sediul DNA se numără judecători, procurori, dar şi oameni de afaceri. 

DNA efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, între anii 2011 şi 2014, precum şi 2005 - 2006 a unor fapte de corupţie judiciară şi infracţiuni asimilate celor de corupţie. 

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii, precum şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

×