x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jurnal de Litoral

Jurnal de Litoral

de Catalina Iancu    |    06 Aug 2005   •   00:00
Jurnal de Litoral

Ce mai e la mare? Toate-s vechi si noua toate. Epava e tot la locul ei, la malul Costinestiului, telegondola survoleaza statiunea Mamaia, barierele iti pun taxa pe intrare, Cazinoul isi primeste clientii, iar farul din Constanta le priveste pe toate. Se pierd copiii pe plaja, slipul prin apa, se pierde cu firea cine nu are nervii tari.

Fiindca preturile la cazare au luat-o razna. Doar pretul la porumb fiert a ramas acelasi: 10.000 de lei vechi. Ce se vede in zare sau la mica departare? Marea mare, mare. Mai multi sani dezveliti si mai putini turisti.

Mai multe gunoaie si mai putine locuri de distractie. Mai multe produse si mai putina vanzare. Multe fite si putin bun-simt. Caluti de mare... putere, adica ski-jeturi, dar si cai la trasura, pentru plimbari romantice. Lei de mare... la delfinariu, pui de lei bengalezi pe plaja, tinuti in lesa de fotografi, iar prin buzunarele turistilor, lei grei si lei usori.

Vederi pe tarabe sau vederi generale, peisaje superbe la rasaritul si la apusul soarelui. Viata de zi si viata de noapte. Superaglomeratie in Perla Litoralului, Mamaia, si locuri izolate, in care n-a patruns inca civilizatia. Colacul de salvare ramane la mare: s-o privesti si s-o asculti.

×
Subiecte în articol: observator