x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Korodi vrea piste pentru biciclişti

Korodi vrea piste pentru biciclişti

de Elena Stan    |    06 Iul 2007   •   00:00

Autorităţile de mediu promit că vor face lobby pe lăngă edilii locali pentru amenajarea de piste pentru biciclişti, in vederea reducerii emisiilor de dioxid de carbon.


Ministerul Mediului pregăteşte un proiect de act normativ pentru a stimula autorităţile locale să incurajeze transportul ecologic. "Săptămăna viitoare mă voi intălni cu experţii din direcţiile de specialitate din cadrul mi-nisterului pentru a definitiva propunerea legislativă privind amenajarea de piste pentru biciclete in zonele urbane", a spus Attila Korodi, ministrul Mediului şi dezvoltării durabile. De asemenea, o altă soluţie indicată de ministrul Mediului pentru reducerea emisiilor de CO2 este utilizarea transportului in comun, renunţănd astfel la transportul cu autoturismele proprii. In plus, luna trecută a fost adoptată o ordonanţă prin care Fondul pentru Mediu alocă in 2007 pănă la 25 milioane lei pentru finanţarea proiectelor privind realizarea de spaţii verzi in localităţi. Beneficiarii acestor proiecte vor fi autorităţile locale, programul derulăndu-se pe o perioadă de trei ani.


POLUARE. Ministrul de resort a argumentat necesitatea adoptării acestor măsuri prin nivelul ridicat al poluării. "Poluarea afectează sănătatea a peste 80% din europeni, care trăiesc in zonele urbane, unde 70% din poluarea atmosferică provine din trafic", a spus Korodi. In ceea ce priveşte Romănia, ministrul a arătat că nivelul emisiilor poluante este de trei ori mai mic decăt cel inregistrat la nivelul Europei. In topul celor mai poluate zone din Romănia se situează, potrivit lui Korodi, zona Bucureşti-Ilfov, urmată de judeţele Timiş, Bihor, Constanţa şi Braşov.

×
Subiecte în articol: verde!