x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator La Bâlea Lac, cazarea în IGLU e mai scumpă decât cea din Hotelul de gheaţă

La Bâlea Lac, cazarea în IGLU e mai scumpă decât cea din Hotelul de gheaţă

01 Feb 2014   •   12:16
 La Bâlea Lac, cazarea în IGLU e mai scumpă decât cea din Hotelul de gheaţă

Primele trei igluuri din România au fost inaugurate în noaptea de vineri spre sâmbătă, la peste 2.000 de metri altitudine, în masivul Făgăraş, la Bâlea Lac (judeţul Sibiu), unde şase turişti englezi aflaţi în concediu la noi în ţară au dorit să înnopteze la o temperatură care nu depăşeşte plus două grade Celsius, în condiţiile în care afară erau minus cinci grade şi un strat de zăpadă de aproape 1,4 metri, potrivit meteorologilor.

'Am avut o solicitare pentru o agenţie din Anglia. Am avut aseară 16 englezi, care au ocupat tot, camerele din Hotel of Ice şi cele trei igluuri. Turiştii au avut un itinerariu în România, au fost la Braşov, după care au venit la Bâlea, au folosit winter park-ul, s-au dat cu snowmobilele, cu săniuţele, s-au cazat la noi în hotelul de gheaţă şi în igluuri', a declarat Vasilica Popa (Hotel of Ice), pentru Agerpres.

Potrivit acesteia, cele trei igluuri de la Bâlea Lac sunt aproape rezervate în totalitate pentru acest week-end.

'Mai avem un singur iglu disponibil pentru această noapte. Cazarea costă 600 de lei, pe noapte, pentru două persoane', a explicat Vasilica Popa.

Români şi străini deopotrivă, mai ales britanici, vin - în special în week-end-uri - la Bâlea Lac, pentru o experienţă unică de cazare, în construcţii de gheaţă. Ceea ce îi atrage cel mai mult pe turişti la sejurul în igluuri este 'intimitatea'.

'În igluuri, turiştii au mai multă intimitate. Practic e vorba de o cameră, cu pat, noptiere, sculptate în gheaţă. Un iglu nu are uşă. Cazarea pe noapte, într-un iglu este mai scumpă decât într-una din camerele de la hotelul de gheaţă din Bâlea, fiind vorba de un plus de 'intimitate'. Dacă într-un iglu, un cuplu achită 600 de lei pentru o noapte de cazare, unde îndură o temperatură de maxim unul - două grade Celsius, într-o cameră din hotelul de gheaţă tariful este cu 200 de lei mai ieftin, adică de 400 de lei', a spus sursa citată.

Hotelul de gheaţă de la Bâlea este ocupat, din nou, la capacitate maximă în acest week-end, după ce de Revelion a fost ocupat în totalitate.

Construite în urmă cu trei ani în apropierea hotelului de gheaţă, cele trei igluuri de la Bâlea Lac se aseamănă cu cele din străinătate, unde se practică un astfel de turism.

Turiştii care dorm în igluuri nu au o toaletă în interiorul acestora, ci la câţiva zeci de metri în apropiere, la cabanele din zonă. În schimb, cine doreşte să petreacă Ziua Îndrăgostiţilor înconjurat de feeria gheţii, poate lua o cină romantică la restaurantul din hotelul de gheaţă unde mesele, scaunele, barul şi paharele sunt toate din gheaţă.

Accesul la Hotelul de Gheaţă se poate face doar cu telecabina, costul unui drum dus-întors fiind de 50 de lei de persoană.

Situată la 60 de kilometri distanţă de municipiul Sibiu, zona turistică Bâlea este destul de greu accesibilă, nefiind nici măcar o cursă regulată de autobuz. Majoritatea turiştilor ajung aici cu maşinile personale sau în grupuri organizate, cu autocarul, pe DN1, iar pe urmă pe DN7. Din cauză că DN7 Transfăgărăşanul este închis pe durata iernii, toţi turiştii sunt obligaţi să urce cu telecabina la construcţiile de gheaţă şi cabane.

×
Subiecte în articol: balea lac iglu sibiu hotelul de gheata