x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator La Parchet, ""profa"" şi elevul nu erau iubiţi

La Parchet, ""profa"" şi elevul nu erau iubiţi

de Laura Toma    |    Violeta Fotache    |    30 Mai 2007   •   00:00

Modul in care s-a petrecut moartea tănărului elev Bogdan Costache şi motivele plonjării sale in gol de la fereastra profesoarei iubite, Corina Vasile, au atras atenţia opiniei publice.

Modul in care s-a petrecut moartea tănărului elev Bogdan Costache şi motivele plonjării sale in gol de la fereastra profesoarei iubite, Corina Vasile, au atras atenţia opiniei publice.

Declaraţii publice ale părinţilor lui Bogdan privind relaţia dintre fiul lor şi "profa" de Romănă şi sărutul dintre cei doi, imortalizat pe peliculă foto, au generat fel şi fel de discuţii. Dar există o mare diferenţă intre informaţiile difuzate presei şi declaraţiile date la parchet. "In declaraţiile care există la dosar toţi cei audiaţi au negat existenţa intre cei doi a unei altfel de relaţii decăt cea obişnuită dintre un profesor şi un elev", ne-a declarat ieri procurorul anchetator Sorin Maciuc.


De precizat că au fost audiaţi Corina Vasile, soţul ei, dar şi tatăl lui Bogdan. Corina Vasile a povestit anchetatorilor că, pe la sfărşitul anului trecut, Bogdan Costache i-a mărturisit iubirea. "I-am spus că nu se poate. L-am refuzat politicos, dar am văzut că a primit rău de tot refuzul." Ea a spus anchetatorilor că s-a găndit să fie mai delicată şi a purtat mai multe discuţii cu Bogdan pentru a-l face să inţeleagă. Joia trecută, "Bogdan a venit la meditaţie la Limba romănă. L-am văzut supărat... L-am intrebat de ce e trist? «Ei, de ce? Parcă nu ştii!...», mi-a spus el. «Ce facem, iar incepem discuţia asta? (n.r. - era vorba despre refuzul unei relaţii amoroase). Hai mai bine să trecem la lecţii!», i-am spus. M-am dus la calculator să scot ceva de pe internet. In spatele meu, l-am auzit ridicăndu-se de pe canapea. Cănd m-am intors nu mai era in cameră", a povestit Corina Vasile la Parchet. In momentul de faţă, mai sunt insă audieri de făcut şi se aşteaptă rezultatele expertizelor şi autopsiei dispuse.


FINAL DE CARIERĂ? Informaţiile despre "povestea de dragoste" dintre cei doi ar putea pune capăt carierei profesionale a Corinei Vasile. ISMB ezită in acest moment să ia o poziţie privind cazul profesoarei Corina Vasile. "In acest moment, o Comisie de cercetare administrativă a Liceului "Lucian Blaga" analizează cazul şi aşteptăm poziţia lor. Deşi avem autoritatea ierarhică să contestăm decizia finală, considerăm că direcţiunea liceului e totuşi cea mai indreptăţită să hotărască ce se va intămpla cu profesoara Corina Vasile", ne-a precizat Marian Banu, purtătorul de cuvănt al ISMB.

Indicii

"Ne-am dus la faţa locului pentru a vedea dacă este vorba despre o crimă, sinucidere sau accident. In prezent, toate indiciile duc spre varianta sinuciderii, dar ancheta nu este incă terminată"

Sorin Maciuc, procuror de caz

×
Subiecte în articol: observator vasile corina vasile