x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureşti: Investiţie de 140.000 de euro în laboratoare de creştere a cannabisului

Bucureşti: Investiţie de 140.000 de euro în laboratoare de creştere a cannabisului

14 Feb 2013   •   17:53
Bucureşti: Investiţie de 140.000 de euro în laboratoare de creştere a cannabisului

Bucureştenii suspectaţi de producerea şi comercializarea celor 30 de kilograme de cannabis au investit în laboratoarele pe care le dezvoltaseră în mai multe apartamente şi case închiriate în sectoarele 2 şi 4 peste 140.000 de euro, iar seminţele pentru culturi le aduceau din Maroc, au precizat surse judiciare citate de agerpres.ro.

Potrivit acestora, suspecţii aveau şapte laboratoare, amenajate în cinci apartamente şi două case în Colentina, Berceni şi Unirea. Laboratoarele erau de ultimă generaţie, cu sisteme de irigaţie, aerisire, încălzire, iluminare şi ermetizare, iar componentele erau aduse de persoanele suspectate de trafic de droguri din Spania, Polonia dar şi din oraşe din România.

Anchetatorii spun că gruparea era monitorizată de aproximativ nouă luni, fiind vorba despre cea mai mare captură de cannabis din ultimii 25 de ani. În urma comercializării drogurilor în cluburi şi diferite zone de agrement, suspecţii ar fi obţinut peste 1,5 milioane de lei.

Persoanele suspectate de producerea şi comercializarea drogurilor au vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani şi sunt cunoscute în lumea traficanţilor.

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au efectuat joi mai multe percheziţii în locaţiile unde suspecţii deţineau culturile respective, fiind aduse la audieri 12 persoane. Acestea urmează să fie prezentate magistraţilor Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Şapte laboratoare de producere a cannabis-ului, culturi de interior, 30 kilograme de cannabis şi zeci de comprimate de ecstasy au fost descoperite de poliţiştii antidrog în urma efectuării a trei operaţiuni de prindere în flagrant şi a opt percheziţii domiciliare, pe raza sectoarelor 2 şi 4.

"Au fost descoperite şi ridicate pentru cercetări, şapte culturi in-door compuse din peste 500 de plante, ce aveau sisteme complete de întreţinere, preparare şi porţionare a drogurilor, aproximativ 30 kilograme de cannabis, o cultură de ciuperci halucinogene, 49 de comprimate de ecstasy, aproximativ cinci grame de amestec de cocaină şi heroină, sumele de 7.300 de lei şi 220 USD", precizează Poliţia Română.

La acţiuni au participat, alături de poliţiştii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, şi echipe de intervenţie de la Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti.  

×
Subiecte în articol: cannabos marijuana laborator marijuana