x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Laura Kovesi, acuzată de minciună

Laura Kovesi, acuzată de minciună

20 Oct 2014   •   20:14
Laura Kovesi, acuzată de minciună
Sursa foto: GRIGORE POPESCU/Agerpres
Fostul ministru Sorin Pantiş susţine că şefa DNA vrea să acopere o imensă eroare judiciară ce a dus la condamnarea unor nevinovaţi în Dosarul Telepatia
Fostul ministru Sorin Pantiş, condamnat la 7 ani închisoare în ”Dosarul Telepatia”, i-a adresat o scrisoare extrem de dură şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, scrie Lumea Justiţiei. Sorin Pantiş o acuză pe Kovesi că minte pentru a acoperi o imensă eroare judiciară, în urma căreia 12 persoane nevinovate au fost condamnate la închisoare. În scrisoarea deschisă trimisă din arest şefei DNA, Sorin Pantiş aminteşte mai multe afirmaţii, în opinia sa false, făcute de Laura Codruţa Kovesi, cu privire la ”Dosarul Telepatia”. Pantiş îi transmite Codruţei Kovesi că a luat parte la condamnarea unor oameni nevinovaţi, iar când se va dovedi acest lucru va fi exclusiv vina ei şi a “acoliţilor” săi, nu a sistemului. De asemenea, fostul ministru o acuză pe şefa DNA că, după 67 de ani, a creat din nou categoria de “deţinuţi politici”.

“12 oameni nevinovaţi au fost condamnaţi”
Redăm integral scrisoarea deschisă a lui Sorin Pantiş, adresată Laurei Codruţa Kovesi.

“Doamna Laura Codruţa Kovesi,
În interviul pe care îl daţi în ziarul din ziua de 12 august 2014, minţiţi cu o uşurinţă incredibilă, nedemnă de funcţia pe care o ocupaţi. Astfel, la un moment dat afirmaţi . Poate aţi acreditat-o dvs în ultima perioadă. În anul 2008, doamna Aurelia Nicolae nu era decât specialist şi în nici un caz nu era expert în evaluarea valorii de piaţă a societăţilor comerciale. Pentru a evalua o societate comercială este nevoie de un expert contabil, un expert în studiul pieţelor specifice, un expert financiar şi un jurist. O astfel de evaluare este un proces de durată şi nu se poate face în 5 zile. Tot ce spuneţi este o mare minciună. Încercaţi să induceţi ideea că apăraţi persoanele care lucrează în cadrul DNA. Dacă luaţi apărarea unei persoane care a produs un mare fals economic pe baza căruia 12 persoane sunt condamnate, nu faceţi decât să decredibilizaţi instituţia pe care o conduceţi. Ascundeţi, cu intenţie, minciuna, falsul şi incompetenţa.
Mai târziu afirmaţi . Minţiţi din nou, doamna Kovesi.
Inculpaţii şi avocaţii au cerut expertiza judiciară în ceea ce priveşte întocmit la data de 17.09.2008 de doamna specialist Aurelia Nicolae. Atât doamna judecător Graţiela Constantin, cât şi completul de la Curtea de Apel (toţi trei numiţi, nu aleşi aleatoriu) au refuzat administrarea acestei probe în ciuda Hotărârii Curţii Constituţionale.

Categoria de “deţinuţi politici”, reinventată
Este odios cu câtă uşurinţă minţiţi pentru a acoperi o imensă eroare judiciară, urmare căreia 12 oameni nevinovaţi au fost condamnaţi. Deja încercaţi să acreditaţi ideea că doar călăii sunt vinovaţi de această înscenare grosolană prin care o privatizare corectă este transformată într-un dosar politic cu conotaţii de asasinat economic.
Corolarul minţii dumneavoastră diabolice este afirmaţia că "într-un astfel de dosar, când obţii o condamnare, este o reuşită a sistemului judiciar". Aceasta este cea mai periculoasă şi perversă afirmaţie. Ştiind că este o mistificare a adevărului, o mincinoasă şi nedreaptă condamnare, încercaţi să solidarizaţi tot sistemul juridic. Mare murdărie!!
Când se va dovedi că aţi fost parte în condamnarea a 12 persoane nevinovate nu va fi vina sistemului, ci a dvs şi a acoliţilor dumneavoastră. Adevărul este unul singur. Au fost condamnaţi 12 oameni nevinovaţi.
Aţi creat din nou, după 67 de ani, categoria de P.S. Doamna Aurelia Nicolae, dormiţi bine?! Eu sunt liber. Liber să gândesc, liber să vorbesc!!
Şi spun adevărul!!”
Sorin Pantiș

×