x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator E lege! Închisoare cu executare pentru șoferii băuți sau drogați care fac un accident soldat cu morţi

E lege! Închisoare cu executare pentru șoferii băuți sau drogați care fac un accident soldat cu morţi

de Redacția Jurnalul    |    07 Iul 2023   •   23:30
E lege! Închisoare cu executare pentru șoferii băuți sau drogați care fac un accident soldat cu morţi

Șoferii care conduc băuți, drogați sau fără permis de conducere vor fi condamnați la închisoare cu executare, potrivit unei legi promulgate vineri de președintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, actul normativ pentru completarea articolului 91 alineatul (3) din Legea nr. 286/2009 - Codul penal, iar conform noilor prevederi nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru infracţiunea de ucidere din culpă, dacă aceasta a fost săvârşită ca urmare a conducerii unui vehicul fără permis de conducere sau a conducerii unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

"Nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracţiunilor prevăzute la art. 192 alin. (2) şi (3) dacă acestea au fost săvârşite în condiţiile art. 335 sau 336", stipulează legea. 

Ministerul de Interne a anunțat că a fost promulgată, vineri, legea prin care cei care comit un accident soldat cu pierderi de vieți, în timp ce se află sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără a deține permis de conducere, vor fi condamnați la închisoare cu executare.

"Nu vă puneți viața în pericol! Nu puneți viața altora în pericol! Nu uitați: în trafic nu sunteți singuri”, transmite MAI pe pagina de Facebook.

În urma acțiunilor polițiștilor de la rutieră, la nivel național, în ultimele 7 zile au fost reținute 1.025 de permise de conducere reținute, dintre care 846 pentru consumul de alcool, 179 pentru consumul de droguri sau alte substanțe interzise.

"Sunt 1.025 de persoane care ar fi putut produce tot atâtea tragedii”, avertizează MAI.

 

 

×
Subiecte în articol: închisoare soferi bauti drogati