x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Liderul primei echipe RO-USAR în Turcia: Am reușit să salvăm de sub dărâmături patru persoane în viață

Liderul primei echipe RO-USAR în Turcia: Am reușit să salvăm de sub dărâmături patru persoane în viață

de Redacția Jurnalul    |    09 Feb 2023   •   11:45
Liderul primei echipe RO-USAR în Turcia: Am reușit să salvăm de sub dărâmături patru persoane în viață
Sursa foto: IGSU

Am reușit să salvăm de sub dărâmături patru persoane în viață. Din păcate a fost nevoie să recuperăm și persoane decedate, a spus joi șeful primei echipe românești de salvare care a ajuns în Turcia.

Colonel Bogdan Vlăduțoiu este team leaderul primei echipe RO-USAR plecată în Turcia. Aceasta a ajuns în Turcia marți și și-a stabilit baza de operațiuni în orașul Antakya.

„Desfășurăm acțiuni în mod continuu, 24 de ore din 24, persoanalul nostru este împărțit în schimburi, astfel încât să venim permanent în sprijinul celor care au nevoie. Până în acest moment am reușit să salvăm de sub dărâmături 4 persoane în viață, din păcate a fost nevoie să recuperăm și persoane decedate”, a spus Bogdan Vlăduțoiu.

În prezent, în Turcia sunt prezente două echipe de sprijin din România, formate din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, Câini de Salvare Transilvania, Câini de Salvare Gugulania, care se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor internaționale venite în sprijin.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: lider echipa salvare turcia