x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lipsesc timbrele judiciare

Lipsesc timbrele judiciare

10 Mar 2004   •   00:00

Reprezentantii Uniunii Nationale a Notarilor semnaleaza faptul ca pe piata nu se gasesc suficiente timbre judiciare, ceea ce ii impiedica sa-si desfasoare activitatea in conditii optime.

Potrivit notarilor, vinovat pentru aceasta situatie este Ministerul Finantelor, care nu a comandat la timp Imprimeriei Romane timbrele judiciare necesare pentru a satisface toate cerintele. Aceasta in ciuda faptului ca, dupa cum spun notarii, banii incasati de la cetateni pe contravaloarea acestora au fost varsati la timp in vistieria ministerului. Oprirea activitatii, anuntata de notarii din toata tara, ca urmare a lipsei de pe piata a timbrelor judiciare necesare pentru autentificarea actelor notariale, este o masura greu de justificat. Reprezentantii Ministerului de Finante sustin ca nu la cererea lor se tiparesc timbre judiciare, iar institutia insarcinata cu tiparirea acestor timbre este Fabrica de Timbre din cadrul Societatii Nationale Posta Romana, si nu Imprimeria Romana. Timbrele judiciare se tiparesc in baza unui acord incheiat intre Ministerul de Justitie si Posta Romana, institutia care are obligativitatea de a solicita tiparirea fiind a Ministerului de Justitie. (Florentina Voicu)

Asigurari

Timbrele judiciare nu au mai fost tiparite din luna noiembrie, insa Societatea Nationala Posta Romana sustine ca in scurt timp situatia va fi "sub control". Tiparirea timbrelor a inceput, iar la sfarsitul lunii martie va incepe distribuirea acestora.

×
Subiecte în articol: observator judiciare