x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lotul documentelor lui Cioran naşte noi dispute

Lotul documentelor lui Cioran naşte noi dispute

de Catalina Iancu    |    13 Apr 2011   •   10:16

Nici n-am apucat bine să ne bucurăm că lotul documentelor lui Emil Cioran va intra în posesia Academiei Române că a şi început o dispută tipic românească.

Cumnata filosofului, Eleonora Cioran (83 de ani), dezvăluie amănunte privind modul în care manuscrisele au ajuns să fie scoase la licitaţie. Fondul Cioran a fost cumpărat de omul de afaceri George Brăiloiu, care l-a donat ieri statului român.

Iniţial, Eleonora Cioran a declarat că nu a vândut nici un document, apoi a spus că a fost răsplătită cu o sumă modică. Marţi seară, în cadrul unui talk-show tv, cumnata filosofului a afirmat că manuscrisele i-au fost sustrase din casă. Ea a intervenit telefonic, acuzând-o pe Laurence Tacou de acest fapt.

Spusele i-au fost susţinute şi de fiul său, Şerban Stavrescu. Acesta a declarat că o bănuieşte de complicitate pe Gina Puică, o româncă stabilită la Strasbourg. Cele două femei au avut acces în locuinţa Eleonorei Cioran, iar după vizita lor aceasta a remarcat dispariţia unor documente, printre care şi dipoma de bacalaureat a filosofului.
Laurence este fiica lui Constantin Tacou, originar dintr-o familie macedo-română, fondator al Editurii L’Herne şi bun prieten cu Emil Cioran.

×