x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator La ora 19:00 s-au aprins luminile de Crăciun în București. Urmărește evenimentul LIVE pe WEBCAM Jurnalul

La ora 19:00 s-au aprins luminile de Crăciun în București. Urmărește evenimentul LIVE pe WEBCAM Jurnalul

05 Dec 2012   •   15:48
La ora 19:00 s-au aprins luminile de Crăciun în București. Urmărește evenimentul LIVE pe WEBCAM Jurnalul
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Primarul General, Sorin Oprescu, dă startul sărbătorilor de iarnă pe esplanada cu statui de la Piața Universității. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19.00, când vor fi aprinse luminile de sărbători.

Ceremonia poate fi urmărită live cu ajutorul webcam-urilor de pe site-ul jurnalul.ro.
Piaţa Universităţii
Piaţa Universităţii - Fântână
Piaţa Universităţii - Teatrul Naţional
Piaţa Victoriei
Piaţa Revoluţiei


50 de crăciunițe și 50 de tineri vor purta făclii aprinse, simbolizând lumina sfântă a sărbătorilor, iar corul de copii „Andante” va interpreta colinde.

Mai mulți actori vor interpreta zâne și spiriduși, iar echipa „Chambres d’OR”, (formata din artiștii Monica Păduraru, Diana Patriciu și Chris Agnew), va realiza picturi pe sticlă specifice sărbătorilor de iarnă, ce vor fi proiectate pe două dintre clădirile din vecinătatea clădirilor BCR și RAPPS. Și clădirea Universității București va fi împodobită de proiecții care vor crea în centrul Capitalei o atmosferă specifică de sărbători.

„Bucharest Christmas Market”

Tot de azi, în noul spațiu pietonal creat deasupra parcării subterane de la Universitate, Primăria Municipiului București, prin CreArT – Centrul de Creație, Arta și Tradiție, organizează evenimentul „Bucharest Christmas Market”, care se va desfășura până pe 3 ianuarie.

Târgul de Crăciun are 65 de căsuțe decorate de sărbătoare și un brad de 17 metri, împodobit cu 2.500 de becuri galbene și 600 de lucrări de artă ce formează un puzzle. În vârful bradului, doi îngeri vestesc nașterea lui Iisus.

Nu lipsesc nici sania cu reni, Casa lui Moș Crăciun și un carusel pentru copii. De asemenea, tot aici vor avea loc o serie de concerte, precum și o campanie umanitară „Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun”.

În cadrul Bucharest Christmas Market, meșterii populari vor expune ceramică pictată, lemn cioplit, icoane și pânzeturi brodate, costume și măști tradiționale, jucării din lemn și instrumente muzicale. Nu vor lipsi nici obiectele și podoabele specifice Crăciunului, precum globurile pictate manual, coronițele din crenguțe de brad, ghirlandele și lumânările parfumate.

Târgul va mai oferi doritorilor produse gastronomice tradiționale, turtă dulce, cozonaci, prăjituri, magiun, miere și produse apicole, cârnați, tobă, pastramă etc.

Diverse specialități pot fi cumpărate și de la cele două trăsuri prezente aici, similare celor din marile târguri europene. Produsele pot fi gustate alături de vin fiert, servit în căni speciale, pe care vizitatorii le pot lua acasă drept suvenir.

La Casa lui Moș Crăciun se vor putea dona jucării și cărți. Pentru a veni în sprijinul copiilor fără posibilități materiale, toți vizitatorii târgului sunt așteptați la Casa lui Moș Crăciun, unde se vor putea dona jucării și cărți. Campania se va derula pentru al treilea an consecutiv, sub titulatura „Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun...”.

Esplanada cu statui de la Piața Universității a fost decorată cu zece tone de cetină, cu peste 3.000 de becuri colorate și cu aproximativ un kilometru de ghirlande luminoase.

Pentru prima dată, Bucureștiul este inclus în rețeaua internațională a celor mai importante târguri de Crăciun din Europa – Christmas Markets, fiind oficial un membru al acesteia. 

×