x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autorii atacului cu pistoale, săbii ninja și spray-uri paralizante din Sectorul 3 sunt agenți BGS

Autorii atacului cu pistoale, săbii ninja și spray-uri paralizante din Sectorul 3 sunt agenți BGS

30 Dec 2012   •   07:58
Autorii atacului cu pistoale, săbii ninja și spray-uri paralizante din Sectorul 3 sunt agenți BGS
UPDATE 16:15

Cei cinci angajaţi BGS implicaţi în conflictul de sâmbătă seară din sectorul 3 aveau forme legale de muncă, erau la zi cu examenele psihologice şi tehnice şi nu aveau cazier, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX, duminică, de firma de securitate.
Firma precizează, în acelaşi comunicat, că se delimitează de acţiunea celor cinci şi o dezaprobă, precizând că aceştia "au acţionat în nume personal, nu erau în timpul serviciului şi erau prezenţi la faţa locului pentru a-şi rezolva o problemă de natură personală, iar arma folosită era din dotarea personală şi deţinută legal".
Conducerea firmei mai spune că aşteaptă rezultatele investigaţiei Poliţiei şi că va desface contractul de muncă al angajaţilor implicaţi în acest incident.
Al cincilea agresor implicat în conflictul de sâmbătă seară din sectorul 3 a fost prins duminică pe o stradă din sectorul 2, urmând să fie prezentat instanţei, alături de ceilalţi patru, cu propunere de arestare preventivă, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Poliţiei Capitalei.
Bărbatul, care fusese identificat încă de sâmbătă, a fost depistat şi prins cu ajutorul firmei private de pază şi protecţie la care este angajat, potrivit surselor citate.
Patru dintre agresori au fost identificaţi şi reţinuţi sâmbătă seară, la mai puţin de două ore de la producerea conflictului în care au fost rănite patru persoane.
Toţi cei cinci vor fi prezentaţi Judecătoriei Sectorului 3, cu propunere de arestare preventivă pentru violare de domiciliu, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Şefului Secţiei 23 de Poliţie, Adrian Angheluş, a precizat duminică dimineaţă că agresorii, care au vârste între 23 şi 32 de ani, sunt angajaţi ai unei firme private de pază şi protecţie (BGS - n.r.) şi au folosit un pistol cu bile deţinut legal.
Conflictul de sâmbătă seară a izbucnit în curtea unei familii care locuieşte pe strada Zarzărilor din sectorul 3, unde agresorii s-au dus pentru a discuta cu o femeie care depusese la Poliţie, în urmă cu două săptămâni, o plângere împotriva mamei unuia dintre ei. Plângerea a fost depusă în urma unei altercaţii în stradă în care reclamanta ar fi fost agresată.
Cei cinci au intrat în curtea familiei, unde, în urma neînţelegerilor cu membrii acesteia, unul dintre ei ar fi pulverizat un spray lacrimogen, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliţie.
Familia reclamantei ar fi ripostat, după care un alt agresor a scos un pistol cu bile şi a tras, rănind patru persoane din celalaltă tabără. Trei dintre acestea au fost transportate la Spitalul Pantelimon.
"Din verificările întreprinse a reieşit faptul că cei implicaţi în altercaţie ar fi folosit spray-uri lacrimogene, arme albe (baston telescopic), precum şi o armă de foc neletală", s-a precizat duminică într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.
Duminică, reprezentanţii spitalului au declarat că două dintre persoanele rănite au fost externate, iar cea de-a treia, a cărei stare este stabilă, fără probleme majore, va mai rămâne în spital, pentru supraveghere, la secţia de neurochirurgie.
Preşedintele BGS, Bogdan Oprea, a declarat că angajaţii implicaţi în conflict erau în afara orelor de serviciu şi nu au folosit armamentul firmei. "Nu aveau ce să caute acolo", a mai spus, la Realitatea TV, Oprea, care a adăugat că agresorii vor fi concediaţi.



Trei persoane au fost transportate la Spitalul Sfântul Pantelimon, sâmbătă seară, după ce au fost împuşcate cu pistoale cu bile într-un conflict petrecut în cartierul bucureştean 23 August. Patru dintre agresorii implicaţi în conflict au fost prinşi, iar unul este căutat de polițiști, informează MEDIAFAX.
Poliţiştii au fost alertaţi în jurul orei 20.00 cu privire la un conflict produs într-o curte din sectorul 3. Din primele cercetări a rezultat că agresorii, în număr de cinci, au mers la casa unei familii pentru a convinge o femeie să retragă o plângere depusă în urmă cu o săptămână la Secţia 23 de Poliţie. „Plângerea fusese depusă, pentru loviri şi alte violenţe, împotriva mamei unuia dintre agresori, iar acesta şi alte patru persoane voiau ca reclamaţia să fie retrasă”, au declarat surse din Poliție.
Cei cinci au intrat în curtea familiei, unde, în urma neînţelegerilor cu membrii acesteia, unul dintre ei ar fi pulverizat un spray paralizant. Familia reclamantei ar fi ripostat, după care un alt agresor a scos un pistol cu bile şi a tras, rănind patru persoane din celalaltă tabără. Se pare că unii dintre agresori ar fi.
Potrivit unor rude ale persoanelor rănite, agresorii, angajaţi ai unei firme de pază şi protecţie, ar fi folosit şi o sabie, iar întreg conflictul ar fi pornit de la o ceartă mai veche pentru un loc de parcare.

×