x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE: Doi dintre românii răniţi în accidentul din Ungaria vor fi externaţi sâmbătă

MAE: Doi dintre românii răniţi în accidentul din Ungaria vor fi externaţi sâmbătă

de Agerpres    |    08 Feb 2014   •   14:17
MAE: Doi dintre românii răniţi în accidentul din Ungaria vor fi externaţi sâmbătă

Starea cetăţenilor români răniţi în accidentul de autocar din Ungaria este stabilă iar doi dintre ei vor fi externaţi în cursul zilei de sâmbătă, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe.

"În momentul de faţă, potrivit informaţiilor furnizate de cele două misiuni diplomatice ( Ambasada de la Budapesta şi Consulatul General de la Szeged - n.r.) , starea de sănătate a cetăţenilor români răniţi în accident este stabilă. Cetăţeanul român şi minorul român aflaţi pentru îngrijiri medicale la spitalul din Pecs vor fi externaţi în cursul zilei de astăzi", se arată în comunicatul diplomaţiei române.

MAE informează că Ambasada României la Budapesta şi Consulatul General la Szeged s-au implicat în acordarea asistenţei consulare de specialitate şi au transmis permanent informaţii actualizate instituţiilor competente din România.

"Astfel, din cele 22 de persoane rănite în urma producerii accidentului şi transportate la spital pentru îngrijiri medicale, trei persoane au cetăţenia română, doi adulţi şi un minor, cei doi şoferi ai autocarului şi, respectiv, fiul minor al unuia dintre aceştia. Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada de la Budapesta şi Consulatul General de la Szeged, a trimis imediat două echipe consulare în teren pentru a acorda asistenţă cetăţenilor victime ale accidentului. Aceştia s-au deplasat la spitalele din oraşele Pecs şi Mohacs unde au fost spitalizate persoanele rănite, inclusiv cei trei cetăţeni români", arată MAE.

Aceeaşi sursă anunţă că, în baza datelor furnizate de Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, în cooperare cu Ministerul Sănătăţii a luat decizia deplasării la faţa locului a unei echipe mobile SMURD.

De asemenea, în baza aceloraşi informaţii, având în vedere implicarea în accident a unui autocar înmatriculat în România, Ministerul Transporturilor a decis operaţionalizarea unei echipe proprii şi verificările care se impun.

"Pe tot parcursul demersului de acordare de asistenţă cetăţenilor implicaţi în accident, Ministerul Afacerilor Externe a cooperat îndeaproape cu Ministerul Afacerilor Interne - Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Ministerul Afacerilor Externe a oferit permanent informaţii actualizate şi a ţinut legătura cu autorităţile ungare prin echipele consulare deplasate la faţa locului", se arată în comunicatul citat.

Un autocar înmatriculat în România a fost implicat, vineri seara, într-un accident rutier în Ungaria, pe autostrada M6, în judeţul Baranya.

În urma evenimentului rutier 22 de persoane au fost rănite, printre care şi trei cetăţeni români.  

×