x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mama care şi-a dat copilul la câini a primit 12 ani de închisoare

Mama care şi-a dat copilul la câini a primit 12 ani de închisoare

de Gabriela Mladin    |    10 Apr 2014   •   19:22
Mama care şi-a dat copilul la câini a primit 12 ani de închisoare

Maria Pavel, femeia care şi-a aruncat pe geam bebeluşul, la Spitalul Târgu-Cărbuneşti, a primit 12 ani de închisoare cu executare. Judecătorii Tribunalului Gorj au stabilit că femeia a acţionat cu premeditare. Băieţelul, născut viu, nu a mai avut nicio şansă, el fiind mâncat de câini în doar câteva ore.

Femeia în vârstă de 31 de ani din comuna Bărbăteşti nu a recunoscut în faţa judecătorilor că ea ar fi mama bebeluşului aruncat în curtea Spitalului din Târgu-Cărbubeşti şi devorat de câini, în urmă cu un an. Însă, testele ADN au arătat, în cele din urmă, că nou-născutul a fost al ei.
Cazul a oripilat întreg oraşul Târgu-Cărbuneşti. În februarie 2013, o îngrijitoare care spăla geamurile secţiei Chirurgie a observat că, în curtea interioară a spitalului se află un nou-născut. A sesizat apoi conducerea Spitalului din Târgu-Cărbuneşti care a descoperit că doar jumătate din corpul bebeluşului mai rămăsese. Restul fusese devorat de câinii din curtea unităţii.

Şi-a aruncat copilul la câini!

S-a suspectat iniţial că o angajată a spitalului ar fi mama criminală, însă cercetările ulterioare au arătat că Maria Pavel, o aparţinătoare, care era internată cu un nepoţel la secţia Chirugie, este, de fapt, ucigaşa. Femeia a născut noaptea în toaleta secţiei şi a aruncat apoi copilul pe geam. În câteva ore, bebeluşul a fost devorat de maidanezii din curtea spitalului. Legiştii au putut totuşi stabili faptul că micuţul se născuse viu şi a murit ca urmare a rănilor provocate de câini.
Şocant este că femeia a participat inclusiv la cercetările la faţa locului ale criminaliştilor şi nu a avut nicio remuşcare. Şi acheta a fost destul de dificilă, întrucât aceasta a reuşit să-şi ascundă sarcina. În plus, nu şi-a recunoscut niciodată vinovăţia.

12 ani pentru un suflet nevinovat

Mama criminală va sta 12 ani după gratii, dacă această decizie  a Tribunalului Gorj va rămâne definitivă şi în urma căilor de atac. Maria Pavel este văduvă, mamă a altor doi copii cu vârste până în 10 ani. În urmă cu câteva luni, după ce rezultate ADN au fost comunicate anchetatorilor, aceasta a fost arestată preventiv. Ceilalţi doi copii ai săi au rămas în grija bunicilor.  

×