x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Managementul traficului bucureştean, exemplu la Moscova

Managementul traficului bucureştean, exemplu la Moscova

04 Dec 2012   •   15:06
Managementul traficului bucureştean, exemplu la Moscova

Sorin Oprescu, a participat, astăzi, la Moscova, la cea de-a III-a editie a Congresului International "Road Traffic Russia 2012", la invitaţia Ministrului Transportului Federaţiei Ruse, Maksim Sokolov. Congresul se află la cea de-a treia ediţie şi reuneşte autorităţi locale şi centrale din Federaţia Rusă şi din alte 12 state, având drept scop identificarea soluţiilor privind managementul traficului rutier în marile oraşe.

Primarul General a prezentat experienţa Bucureştiului în domeniul managementului traficului, având în vedere că începând din noiembrie 2008, la nivelul Capitalei a fost implementat şi funcţionează un astfel de sistem. Sistemul a condus la îmbunătăţirea fluxurilor de trafic in Bucuresti, influenţând pozitiv calitatea vietii cetăţenilor şi imaginea oraşului în ansamblul ei. "Cred în normalitate şi tocmai de aceea cred în capacitatea noastră de a depăşi problemele, în spiritul bunei vecinătăţi. Relaţia Bucureştiului cu Moscova poate şi trebuie să fie una subscrisă acestui principiu, pentru a dezvolta astfel relaţii de colaborare şi cooperare în beneficiul cetăţenilor pe care îi reprezentăm. A sosit vremea colaborării între oraşe şi regiuni, iar in opinia mea, aceasta poate reprezenta catalizatorul, fără a ignora sau a ne substitui autorităţilor centrale" a declarat Sorin Oprescu.

Ministrul rus i-a mulţumit edilului Capitalei pentru prezenţa la reuniune. El a menţionat că traficul rutier al Moscovei este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai dificile, iar experienţa Bucureştiului poate fi de un real folos. "Cred cu sinceritate că din medici ies cei mai buni oameni politici. De aceea, am convingerea că împreună putem găsi soluţii la problemele comune. Transportul reprezintă astăzi o prioritate şi o provocare pentru toate ţările, iar România şi Federaţia au cel puţin un punct comun de unde pot porni, Marea Neagră. Aceasta poate şi trebuie să reprezinte o punte de legătură pentru transportatorii ruşi şi, în aceeaşi măsură, pentru cei romani" , a declarat ministrul Maksim Sokolov.




×