x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oferta care l-a facut invidios chiar și pe Moș Crăciun. Nu rata, marți, 9 decembrie, cu Jurnalul Național, mănușile smart, cel mai călduros gadget!

Oferta care l-a facut invidios chiar și pe Moș Crăciun. Nu rata, marți, 9 decembrie, cu Jurnalul Național, mănușile smart, cel mai călduros gadget!

05 Dec 2014   •   18:12
Oferta care l-a facut invidios chiar și pe Moș Crăciun. Nu rata, marți, 9 decembrie, cu Jurnalul Național, mănușile smart, cel mai călduros gadget!
Majoritatea utilizatorilor de telefonie mobilă încearcă să utilizeze dispozitivul în toate împrejurările, în toate condițiile. Tot mai mulţi dintre aceștia sunt posesori de smartphone cu ecran senzitiv, dar acesta prezintă un dezavantaj iarna: display-ul nu răspunde comenzilor cu mănuşi. Din fericire, acum, alternativa "mănuşilor gadget".
Poate cea mai populară tehnologie a ultimilor ani, ecranul capacitiv nu poate fi folosit cu mănuşile obişnuite. Acesta fiind principalul său dezavantaj încă de la lansare, în 2007, odată cu primul iPhone de la Apple.

Ecranul capacitiv nu funcţionează în contact orice obiect, pentru a identifica atingerea suprafeței sale, el foloseşte impulsul electric. Suprafaţa sa se încarcă cu sarcină electrică, iar la atingere o parte se transferă în corpul utilizatorului, cea de pe display diminuându-se. Diferenţa este apoi măsurată şi sunt calculate coordonatele punctului de atingere.

Mănuşile mai groase blochează acest transfer, de aceea au fost create cele care pot fi folosite cu un ecran capacitiv.
Singurul dispozitiv care putea înlocui interacţiunea degetului cu display-ul era un stylus special, asta până la apariţia mănuşilor touchscreen.

Mănuşile create special pentru ecranele touchscreen au vârful degetelor modificat pentru a conduce electricitatea. La unele modele, doar indexul şi degetul mare pot fi folosite, iar la altele sunt disponibile toate zece. Astfel, sarcina electrică a ecranului se descarcă şi sunt înregistrate atingerile, iar utilizatorul nu mai trebuie să apeleze la compromisuri, cum ar fi tăierea degetelor mănuşii sau scoaterea acesteia de fiecare dată când are nevoie de telefon.

×