x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marcel Ciolacu: Avem o țară în care crește nivelul de trai. Este puțin, dar avem pentru prima dată un plus.

Marcel Ciolacu: Avem o țară în care crește nivelul de trai. Este puțin, dar avem pentru prima dată un plus.

de Redacția Jurnalul    |    09 Apr 2024   •   00:40
Marcel Ciolacu: Avem o țară în care crește nivelul de trai. Este puțin, dar avem pentru prima dată un plus.

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, în exclusivitate la Antena 3 CNN, despre planurile pentru pensii, salarii și taxe în 2024.

Marcel Ciolacu a explicat că avem o creștere a veniturilor care depășește creșterea prețurilor

"Românii vor decide ce fac cele 2 partide, dacă cele 2 partide vin și spun ce au făcut. Avem o țară stabilă, avem o țară în care scade inflația, avem o țară în care crește nivelul de trai. Cu 13,5% au crescut veniturile/ persoană, iar prețurile au crescut cu 11%. Este puțin, dar avem pentru prima dată un plus.

Când am preluat funcția de prim-ministru aveam inflație în creștere, nu aveam prețuri plafonate la energie.

Este nevoie ca septembrie-octombrie să ne prindă cu inflație de sub 5%, iar apoi se va resimți creșterea economică în buzunarul fiecărui român. Am terminat un exercițiu financiar cu absorbție de 96% și într-o lună vom ajunge la 100% pentru că se mai trimit o serie de proiecte", a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3 CNN.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, consideră că liberalii și social-democrații fac parteneriat politic și în acest an electoral fiindcă România nu are timp de instabilitate politică.

Premierul Ciolacu a declarat, luni seara, la Antena 3 CNN: ”Noi aveam, în primul rând, datoria de a stabiliza o coaliție de guvernare în timp real. România are nevoie de decizie, nu are timp de instabilitate politică, când negociem Schengen-ul, când negociem vizele din America, când negociem părți din PNRR”.

Legat de ideea de a evita parteneriatul politic PSD-PNL, Ciolacu a spus: ”Am fi mers la un război total, cum s-a-ntâmplat în România întotdeauna, cu acel vot negativ, fiindcă de 30 de ani se forțează votul negativ, votez contra cuiva, nu pentru ceva. Și am venit cu această alianță electorală. Românii vor decide pe urmă ce fac cele două partide”.

”Dacă cele două partide vin în fața electoratului și explică ce vor să facă și își arată și realizările, înseamnă că avem o țară stabilă macroeconomic”, a mai spus președintele PSD.

Ciolacu a vorbit despre ambițiile personale când va pleca din funcția de premier

Ambiția personală a lui Marcel Ciolacu când va pleca din funcția de premier: „să mă pot uita în oglindă și să explic toate lucrurile și toate deciziile”.

Întrebat, luni seara, la Antena 3 CNN, care este cel mai important obiectiv pentru alegeri, liderul PSD a răspuns: „stabilitatea economică”.

„Aș mai sta două ore și aș scoate toate cifrele și toate proiectele care sunt în desfășurare acum în România. Îmi este atât de ciudă! Culmea, aceste lucruri ne ajută acum. Noi am promis atât de multe în 30 de ani, toți politicienii, și s-au luat atâtea decizii greșite! A fost atâta orgoliu în clasa politică și am pierdut atâtea trenuri, nu pentru noi personal, ci pentru această țară”, a spus președintele PSD.

„În sfârșit lucrurile au început să fie ordonate. Ambiția mea personală este, când voi pleca din funcția de prim-ministru, să mă pot uita în oglindă (...) și să explic toate lucrurile și toate deciziile pe care le-am luat”, a adăugat Marcel Ciolacu, potrivit Mediafax

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu pensii salarii