x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marian Videanu, povesti vanatoresti

Marian Videanu, povesti vanatoresti

05 Mai 2005   •   00:00

La 17 zile dupa accident, Politia a stabilit un lucru foarte simplu: Marian Videanu a mintit in privinta circumstantelor in care a fost impuscat. In urma cercetarilor, care au durat mai bine de doua saptamani, a rezultat urmatorul comunicat oficial

PROBA. Ranile lui Marian Videanu
MASURA. La inceputul anchetei, Politia a confiscat cateva arme de vanatoare
Continuand cercetarile referitoare la imprejurarile in care s-a produs ranirea prin impuscare a lui Videanu Marian, informam urmatoarele:

Urmare a probelor administrate pana in prezent, rezulta ca victima a fost ranita prin impuscare, din culpa, de catre Grigore Marin, paznic de vanatoare la Asociatia Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Lunca Bucuresti.

Din depozitiile lui Videanu Marian, Boroi Alexandru si Grigore Marin reiese ca, de comun acord, au stabilit ca in ziua de 17 aprilie 2005 sa participe, impreuna cu alte persoane, la o masa festiva organizata pe raza comunei Roata de Jos, fiind ziua de nastere a lui Videanu Marian.

In dimineata zilei respective, Videanu Marian si Boroi Alexandru au luat legatura telefonic cu Grigore Marin, care le-a fixat ca punct de intalnire locul in care se afla parcat autoturismul sau, pe drumul ce strabate padurea Gratianca-Udeanca, unde acesta executa activitati de vanatoare la animale daunatoare pe fondul pe care il gestioneaza. Videanu Marian si Boroi Alexandru au ajuns la locul stabilit in jurul orei 11:30, ramanand in asteptarea lui Grigore Marin, care se afla pe fondul de vanatoare. In acest timp, Videanu Marian a intrat in padure, pentru a-si satisface necesitatile fiziologice, iar Grigore Marin a executat focuri de arma dupa animale daunatoare, ce se aflau in zona, necunoscand pozitia lui Videanu.

In urma focului executat, doua alice l-au ranit pe Videanu Marian la nivelul scalpului parietal dreapta si hemitoracelui drept.

Sesizand producerea accidentului, Boroi Alexandru a plecat cu autoturismul proprietate personala, pentru a-l conduce pe Videanu Marian la spital. Deplasarea s-a facut pe un drum lateral padurii, pana la kilometrul 44 al autostrazii Bucuresti - Pitesti, unde au oprit pentru a solicita interventia unei ambulante. In acel punct a oprit si Georgescu Alexandru, care a apelat serviciul de urgenta "112", dupa care si-a continuat drumul. Intrucat starea sanatatii lui Videanu Marian se agravase, s-au pus in miscare si s-au deplasat la Spitalul de Urgenta Floreasca.

Punctul in care s-a realizat intalnirea dintre Videanu Marian, Boroi Alexandru si Grigore Marin se afla situat la 6 kilometri de kilometrul 49 si 8 kilometri de kilometrul 44 al autostrazii.

De la domiciliul lui Grigore Marin au fost ridicate doua arme, care sunt supuse expertizarii.

Videanu Marian si Boroi Alexandru sustin ca nu au relatat de la inceput imprejurarile producerii accidentului, considerand ca Grigore Marin, care le este prieten, ar fi putut avea "probleme".

In ziua de 28 aprilie 2005, Grigore Marin, Videanu Marian si Boroi Alexandru au condus la locul comiterii faptei echipa de cercetare condusa de procurori din cadrul Biroului Teritorial Giurgiu al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism.

Cu privire la Grigore Marin se efectueaza acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si munitiilor si vatamare corporala din culpa, urmand ca, dupa elucidarea tuturor aspectelor legate de comiterea faptei, procurorul desemnat sa dispuna solutia legala.

Dumitrescu Doru
Chestor de politie,
seful Inspectoratului
de Politie al judetului Giurgiu

NECLARITATI
Jurnalul National a scris in primele zile dupa accident ca povestea lui Videanu, servita initial si de comunicatele oficiale ale Politiei, era cusuta cu ata alba. Presa a fortat declansarea unei anchete al carui rezultat vi l-am prezentat mai sus.

Si in aceasta ultima varianta oficiala exista cateva neclaritati. Prima este legata de locul in care s-au intalnit Marian Videanu, Alexandru Boroi si Marin Grigore: padurea Gratianca-Udeanca. Cei trei trebuia sa participe la un chef in localitatea Roata, iar Marian Videanu locuieste in Videle. Drumul dintre Videle si padurea Udeanca trece exact prin Roata.

Pare ilogic ca trei oameni care vor sa mearga la un chef sa-si dea intalnire pe un drum de padure, la mai bine de zece kilometri de locul chefului, in directia diametral opusa.

Videanu a fost impuscat din greseala de Marin Grigore cu alice de calibrul 9 milimetri. De ce a tras Grigore cu o astfel de munitie (folosita la vanatoarea de animale mari precum mistreti sau caprioare), din moment ce "executa focuri de arma dupa animale daunatoare" (adica vulpi, ciori sau cotofane)?

Politia spune ca cei trei prieteni s-au intalnit pe 17 aprilie, adica duminica dimineata, pentru a merge apoi impreuna la chef in localitatea Roata, sa sarbatoreasca ziua lui Videanu. Exista martori care spun ca petrecere a avut loc la Roata, in discoteca Roxana, in noaptea de sambata spre duminica (pe data de 16 aprilie) si ca, de acolo, grupul care-l sarbatorea pe Videanu a plecat la vanatoare.

Cineva a avut interes sa dispara cheful din aceasta poveste plina de neconcordante. (Eliza Popa)
×