x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mărturia unicului supraviețuitor al accidentului din Neamț

Mărturia unicului supraviețuitor al accidentului din Neamț

05 Apr 2018   •   14:25
Mărturia unicului supraviețuitor al accidentului din Neamț

Tânărul care a reuşit ca prin minune să scape cu viaţă din accidentul în care toţi colegii lui şi-au pierdut viaţa, miercuri noapte, în judeţul Neamţ, a povesti cum a reușit să iasă din mașina care se scufunda. Este singurul supravieţuitor din microbuzul care s-a răsturnat şi a plonjat în râul Bistriţa, având în el 10 oameni care munceau la negru, cu ziua, la plantat de copaci. 

Tânărul a mărturisit  că a reușit să iasă din mașină după ce a spart cu piciorul parbrizul, care era deja crăpat. El a ieșit asftel înainte ca microbuzul să se scufunde.

„Eu dormeam şi deodată am ajuns în apă şi am văzut că e spart geamul (parbrizul n.n.) şi am tras de el şi am ieşit afară. În maşină mai erau fratele meu şi cumnatul”, afirmă tânărul, potrivitAdevărul.

„În momentul în care a ajuns apa, am dat cu piciorul, prin geamul din parbriz, care era putin crapat și am ieșit”, Apa era foarte rece, iar geaca era grea. Când am ajuns la mal, m-am întins", îşi aminteşte Ionuţ.

Nouă persoane au murit după ce un microbuz a căzut în canalul de aducţiune al râului Bistriţa, în zona localităţii Viişoara din judeţul Neamţ. În urma accidentului, o singură persoană - un tânăr de 22 de ani - a reuşit să se salveze.

În maşină - o autoutilitară de marfă în care fuseseră montate banchete din lemn - se aflau muncitori care lucrau în zona Aradului şi care se întorceau acasă, la Piatra Neamţ, de sărbători.

Potrivit prefectului judeţului Neamţ, Daniela Soroceanu, şoferul - un tânăr de 25 de ani, din localitatea Săvineşti - ar fi pierdut controlul volanului în urma exploziei unui pneu al maşinii.

×
Subiecte în articol: accident neamt marturie supravietuitor