x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mărturii şocante în cazul Cozma

Mărturii şocante în cazul Cozma

de Florin Gongu    |    Istvan Deak    |    13 Ian 2011   •   21:05
Mărturii şocante în cazul Cozma

146419-12948.jpgA fost o săptămână plină de evenimente în cadrul procesului în care sunt judecaţi criminalii handbalistului român Marian Cozma. Judecătorii au ascultat depoziţia a noi martori. Unul dintre ei, care a preferat să nu îşi dezvăluie identitatea, este un bărbat care lucra la serviciul de ambulanţă, dar se afla în timpul liber în localul Patriota în acea noapte. El a fost primul care a încercat să îl resusciteze pe Cozma. „Când am ajuns la el, era deja căzut la pământ. Era încă în viaţă. Când m-am aplecat, şi-a deschis ochii, dar nu mai putea vorbi. Apoi nu i-am mai simţit pulsul şi nici nu mai respira.

Am început procedura de resuscitare, abia atunci am văzut că sângerează în zona inimii. Nu era vorba despre o sângerare arterială, ci venală. La puţin timp au apărut şi ambulanţele. Îl cunoşteam din vedere pe Marian Cozma, aşa cum un locuitor al Veszpremului îi cunoaşte pe jucătorii echipei de handbal. L-am văzut pe Marian şi în discotecă în acea seară, în timp ce acest bărbat îl alerga pe scări”, a spus martorul arătând spre poza lui Raffael Sandor. Un alt martor cu identitate protejată a adus un element de noutate în cadrul procesului. „Mă aflam la geamul barului de la etajul localului Patriota în acea noapte. La un moment dat am observat pe stradă că handbalistul Zarko Sesum îl tot împingea pe Cozma, arătându-i să fugă, dar handbalistul român, vizibil rănit, s-a întors să îi înfrunte pe cei patru-cinci bărbaţi care tocmai au ieşit din local. Când am ajuns în stradă, Cozma era deja căzut la pământ, handbalistul Ferenc Ilyes plângea, iar Marko Vujin era în stare de şoc”, a declarat martorul.

 

Raffael Sandor s-a lăudat cu crima la telefon
Tamas Beery, unul dintre învinuiţi, susţine că Raffael Sandor ar fi recunoscut la telefon că el l-a înjunghiat mortal pe Cozma. „M-am întâlnit cu Raffael Janos (unul dintre învinuiţi) la câteva zile după crimă, într-o benzinărie din localitatea Enying. Acesta mi-a spus atunci că în acea seară, puţin după evenimente, Raffael Sandor l-a sunat şi i-a mărturisit că el l-a înjunghiat pe băiatul cu tricoul în dungi (Marian Cozma). Raffael Janos mi-a spus că nimeni nu are voie să vorbească despre asta, fiindcă altfel va suporta consecinţele. Mi-a spus că celui care suflă ceva i se va tăia gâtul”, a spus Beery. În momentul în care instanţa i-a pus faţă în faţă pe Beery şi Raffael Janos, ultimul a negat. „Recunosc că m-am întâlnit cu Beery în benzinărie, însă nu am discutat despre nici o convorbire telefonică, nici despre înjunghierea cuiva. Ştim cu toţii că Tamas Beery a făcut aceste declaraţii ca să scape de închisoare”, a spus Janos.

Beery Tamas a continuat să facă noi dezvăluiri. „Cu o altă ocazie, mă aflam în curtea casei fraţilor Raffael Janos şi Istvan, şi l-am auzit pe primul spunându-i fratelui său că toate problemele noastre sunt cauzate de Nemeth Gyozo şi de Raffael Sandor, iar săracul Ivan va suporta împreună cu ei consecinţele. Din nou, Raffael Janos mi-a confirmat că cel care l-a înjunghiat pe băiatul cu tricoul în dungi a fost Raffael Sandor”, a spus Beery. Raffael Janos a negat cu vehemenţă, în timp ce Raffael Istvan a declarat că nu se afla în localitate la data când Beery susţine că s-ar fi întâlnit cu ei.

Înfăţişarea de ieri, de la proces, s-a încheiat cu depoziţia unui alt învinuit, Katona Eugen. Acesta a pus tunurile pe Raffael Sandor şi l-a indicat drept principalul vinovat pentru evenimentele din acea noapte. „Mă aflam în maşină cu Raffael Janos, când acesta l-a sunat pe Raffael Sandor, imediat după ce am părăsit localul din Veszprem. Janos ne-a spus după convorbire că Csoki (Raffael Sandor) l-a înjunghiat pe băiatul cu tricou în dungi şi a adăugat că Sandor e un prost că spune lucrurile astea la telefon”, a spus Katona.

×
Subiecte în articol: observator