x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autoritatea vamală ia măsuri la frontiere, după apariția restricțiilor privind cerealele ucrainene

Autoritatea vamală ia măsuri la frontiere, după apariția restricțiilor privind cerealele ucrainene

de Redacția Jurnalul    |    03 Mai 2023   •   12:15
Autoritatea vamală ia măsuri la frontiere, după apariția restricțiilor privind cerealele ucrainene

Autoritatea Vamală Română anunță că a luat măsuri pentru fluidizarea circulației la frontierele României după introducerea restricțiilor privind cerealele ucrainene.

Autoritatea Vamală Română, prin birourile vamale de frontieră, anunță că a început să implementeze decizia Comisiei Europene. Măsura a fost luată după publicărea în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a „Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2023/903 al Comisiei din 2 mai 2023 de introducere a unor măsuri preventive privind anumite produse originare din Ucraina”,.

Comisia a decis că punerea în liberă circulație sau plasarea sub regim de antrepozit vamal, de zonă liberă sau de perfecționare activă a grâului, porumbului, florii-soarelui și rapiței, este permisă numai în alte state membre decât Bulgaria, Polonia, România, Slovacia sau Ungaria.

Prin urmare, Autoritatea Vamală Română autorizează în prezent doar procedurile vamale de tranzit pentru aceste produse către un alt stat membru în afara celor cinci sau către țări sau teritorii terțe.

„Menționăm că noile reglementări se aplică doar contractelor semnate după data de intrare în vigoare a regulamentului menționat, repectiv 2 mai 2022 și se aplică, în toate statele membre până la data de 5 iunie 2023”, au explicat reprezentanții Autorității Vamale Române.

Instituția ia măsuri pentru „fluidizarea traficului de mărfuri aflate în tranzit, asigurând totodată un echilibru de tratament pentru toți operatorii economici care trec frontiera”, au precizat autoritățile.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cereale ucrainene măsuri vamale