x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medic ATI Colentina: Terapiile intensive din țările cu rată de vaacinare mare sunt goale

Medic ATI Colentina: Terapiile intensive din țările cu rată de vaacinare mare sunt goale

11 Oct 2021   •   11:20
Medic ATI Colentina: Terapiile intensive din țările cu rată de vaacinare mare sunt goale

Medicul ATI Laura Zarafin, de la Spitalul Colentina, spune că situația ar fi fost mult mai simplă acum, dacă cei care nu cred în vaccin și în medici s-ar fi vaccinat și nu ar fi gândit că devin „cobai”: „Cobaii au fost cei 40.000 de voluntari și personalul medical, căci ei au fost vaccinați primii”.

„Mă gândesc la toți cei ce sunt acum în ATI la noi. Nevaccinați. Care nu cred în vaccin, mulți nu cred nici în medici. Familiile lor caută tot felul de , ne sună disperați să ne întrebe dacă să facă rost de tocilizumab! Mă întreb - oare acum cred în medici ? Nu era mai simplu să se vaccineze?”, întreabă medicul primar ATI, Lara Zarafin de la Spitalul Colentina.

Medicul nu îi uită pe cei care spun că nu vor să se vaccineze, pentru că nu sunt „cobai”: „Cobaii au fost cei 40.000 de voluntari pe care s-au făcut testele și personalul medical din lumea întreagă, căci ei au fost vaccinați primii. Există deja peste 6 miliarde de doze de vaccin anti Covid administrate și peste 3 miliarde de oameni vaccinați. Cum să mai spui că ești cobai?”, mai spune medicul ATI.

Laura Zarafin spune că terapiile intensive din țările cu rată de vaccinare peste 75-85-90% sunt aproape goale, în timp ce în România „se stă în ambulanțe la coadă”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vaccin