x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medic chirurg din Bârlad, suspectat că a ucis o adolescentă de 16 ani

Medic chirurg din Bârlad, suspectat că a ucis o adolescentă de 16 ani

de Adriana Oprea-Popescu    |    13 Iul 2013   •   20:21
Medic chirurg din Bârlad, suspectat că a ucis o adolescentă de 16 ani

Motaş Adriana Elena, Adina, cum îi spuneau apropiaţii, a dispărut fără urmă într-o zi de marţi. 5 martie 2013. Era elevă în clasa a X-a la Colegiul Tehnic „Al. Ioan Cuza” din Bârlad şi locuia în comuna Ciocani, aşa că făcea în fiecare zi naveta cu microbuzul spre şcoală şi înapoi, acasă. Era o adolescentă frumoasă, cu ochii verzi şi părul lung şi negru. Era deşteaptă şi cuminte, spune mama ei. {tia că în fiecare zi ea o aşteaptă, cu sufletul la gură, să intre pe poarta casei, aşa că o suna de fiecare dată atunci când întârzia. „|mi spunea „mamă, vezi că n-am prins microbuzul ăsta, vin cu următorul”, ştia că stau îngrijorată”, mărturiseşte femeia. |n acea după-amiază de marţi, Adina nu i-a mai dat niciun semn de viaţă. Mama ei încă priveşte spre poartă, aşteptând ca ea să apară. |ncă mai speră, deşi ştie, de acum, că fata ei nu mai poate veni de nicăieri...

Secretul Adinei

|n ziua în care a dispărut, Adina ar fi trebuit să iasă de la ore la 16:30. A plecat mai devreme de la şcoală, în ultima pauză dintre ore, fără să spună cuiva unde se duce. Seara, văzând că ea nu mai apare, părinţii au sunat-o pe telefonul mobil. Era închis. Imediat, au anunţat dispariţia la poliţie. Iniţial, s-a mers pe varianta unei plecări voluntare. Deşi fata nu ar fi avut niciun motiv să plece de acasă.
Mama a început atunci să caute singură adevărul. Elena, cea mai bună prietenă a fiicei ei, i-a mărturisit atunci cel mai teribil secret al Adinei: fata avea o relaţie şi cu un medic chirurg din oraş, Octavian Marcu. Bărbatul are 40 de ani, este căsătorit şi tată a doi copii. Lucrează la Spitalul de Urgenţă Bârlad din 2002.

Adina l-a cunoscut în luna iulie a anului trecut, când a fost internată în spital pentru a-şi opera nişte furunculi. Relaţia lui cu Adina, crede mama, a început mai târziu, în septembrie, când fiica ei a mers din nou la şcoală. Disperată, la câteva zile după dispariţie, femeia s-a dus la cabinetul medicului, pentru a-l întreba de Adina. „Când i-am spus cine sunt, s-a schimbat la faţă. A lăsat privirea în pământ şi n-a mai ridicat-o”, povesteşte femeia. „El ştie ce i-a făcut fiicei mele, oricât ar nega acum”. Medicul i-a povestit mamei doar că în ziua dispariţiei ar fi fost sunat prietenul Adinei, care a vrut să-l şanteje. I-a spus că va face publică relaţia lui cu adolescenta, dacă nu primeşte o sumă de bani.

Prins cu minciuna

Medicul a intrat şi în colimatorul anchetatorilor. Chemat la audieri, el a mers pe strategia „cea mai bună apărare e atacul” şi a depus, la rându-i, o plângere pentru şantaj împotriva fetei. La trei luni de la dispariţia ei, procurorii de pe lângă Tribunalul Vaslui au deschis în acest caz un dosar penal, principalul suspect fiind chiar Octavian Marcu. |n urmă cu o lună, cazul a intrat şi în atenţia Direcţiei de Investigaţii Criminale din IGPR.

„În 3 martie, susţine medicul, minora şi cu prietenul ei i-ar fi solicitat 3.500 de lei ca să nu facă publică relaţia lor. Două zile mai târziu, Octavian Marcu s-a întâlnit cu adolescenta pe strada unde se află liceul la care învăţa pentru a-i da o anumită sumă de bani. Ulterior, minora ar fi fost dusă cu maşina de către medic, potrivit propriilor declaraţii, la ieşirea din municipiul Bârlad, fiind lăsată acolo", a declarat, pentru Mediafax, procurorul de caz, Alice Ruja.

Chirurgul a devenit principalul suspect pentru că a fost inconstant în declaraţiile date, dar şi pentru că a picat testul poligraf, la întrebările relevante cauzei. „Octavian Marcu a venit cu foarte multe variante legate de dispariţia minorei. La un moment dat, a afirmat că atunci când a dus-o pe adolescentă la marginea oraşului ar fi predat-o la trei indivizi şi că ar fi dat suma de 4.000 de lei ca să-l scape de ea. Ulterior, chirurgul a revenit asupra acestei declaraţii şi a spus că a fabulat pe motiv că este labil psihic. Totuşi, într-o declaraţie scrisă existentă la dosarul de anchetă, medicul susţine că s-a gândit să plătească pe cineva ca să-l scape de adolescentă”, a declarat procurorul Alice Ruja pentru Mediafax.

În cursul acestei zile au fost efectuate mai multe percheziţii la locuinţele şi autoturismele ce aparţin medicului Octavian Marcu. Anchetatorii caută probe care să-i ajute să descopere ce s-a întâmplat cu adolescenta de 16 ani.

×