x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicii de la Floreasca decid luni dacă Năstase poate fi transferat în penitenciar

Medicii de la Floreasca decid luni dacă Năstase poate fi transferat în penitenciar

de Mediafax    |    24 Iun 2012   •   09:18
Medicii de la Floreasca decid luni dacă Năstase poate fi transferat în penitenciar

Medicii de la

Spitalul Floreasca din Capitala vor decide, luni, daca starea de sanatate a lui Adrian Nastase ii permite acestuia sa fie transferat in penitenciar, hotararea urmand sa fie luata la solicitarea Politiei, au declarat reprezentantii unitatii sanitare.

Potrivit surselor citate, Politia Capitalei a trimis vineri, la Floreasca, o solicitare referitoare la starea de sanatate a fostului premier, pentru a se sti daca acesta poate fi mutat in petinenciar, in vederea executarii pedepsei de doi ani de inchisoare.

"Solicitarea a fost primita vineri, dupa ora 17.00, astfel ca nu a putut fi inregistrata la Registratura unitatii sanitare. Acest lucru se va intampla luni, la ora 8.00, dupa care, la ora 10.00, o comisie speciala de medici se va intruni pentru a decide daca pacientul poate fi transferat", au mai pus cei de la Floreasca.

Din comisie vor face parte medicii care s-au ocupat de Nastase dupa internare, inclusiv cei din echipa care l-a operat, respectiv Serban Bradisteanu si Ioan Lascar, dar si un legist, au precizat aceleasi surse.

Potrivit Politiei Romane, procedura de incarcerare a fostului premier este inca in desfasurare.

''Inca din seara zilei de 20 iunie a.c., imediat dupa primirea mandatului de executare de la Tribunalul Bucuresti, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti a intreprins toate demersurile legale pentru punerea in executare a acestuia, conform prevederilor Codului de Procedura Penala. Deoarece, conform Codului de Procedura Penala, nu a fost intocmit procesul verbal de incarcerare si persoana mentionata in mandatul de executare nu a fost incarcerata intr-un loc de detentie sau intr-un penitenciar, se considera ca procedura de executare a mandatului nu a fost incheiata si sunt continuate demersurile pentru punerea sa in aplicare'', precizeaza comunicatul de presa al Politiei, citat de Agerpres.

Fostul premier Adrian Nastase a incercat sa se sinucida, miercuri seara, la locuinta sa din strada Zambaccian, dupa ce fusese condamnat definitiv la doi ani de detentie in dosarul "Trofeul Calitatii". Nastase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat joi dimineata.

Medicul Serban Bradisteanu a declarat, vineri, ca, la dorinta familiei lui Nastase, Spitalul Floreasca nu mai poate sa furnizeze niciun fel de informatie privind starea de sanatate a fostului premier.

Tot vineri, un alt medic din echipa care l-a operat pe Nastase, Ioan Lascar, a precizat ca evolutia postoperatorie a pacientului este foarte buna, in parametri normali.

Dupa operatia de joi, Bradisteanu declarase ca Nastase se afla sub tratament si consiliere psihiatrica si prezinta risc de infarct. El a mai spus ca, in acest moment, nu ar propune o interventie chirurgicala legata de problemele cardiace. Medicul a adaugat ca fostul premier sufera de mai multe afectiuni, el enumerand afectiuni tirodiene, diabet, dislipidemie si hipertensiune.

Avocatii lui Adrian Nastase au depus, joi, o cerere de amanare a executarii pedepsei lui Nastase, motivata de conditiile extraordinare in care se afla fostul premier, conditii ce s-ar putea rasfrange in mod negativ si asupra familiei acestuia.

Avocatul Ion Cazacu a precizat ca amanarea executarii pedepsei in cazul clientului sau poate fi ceruta o singura data, pentru o perioada de maximum trei luni.

×
Subiecte în articol: nastase puscarie