x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Meniul de la Academia de Poliţie: viermi şi carne crudă. Tinerii reclamă şi că au şobolani în curte, iar în camere plouă

Meniul de la Academia de Poliţie: viermi şi carne crudă. Tinerii reclamă şi că au şobolani în curte, iar în camere plouă

de Redacția Jurnalul    |    18 Noi 2023   •   13:20
Meniul de la Academia de Poliţie: viermi şi carne crudă. Tinerii reclamă şi că au şobolani în curte, iar în camere plouă
Sursa foto: Hepta

Scandalul de la Academia de Poliţie este din ce in ce mai mare. Studenţii primesc viermi în mâncare și carne stricată. 63 de tineri au ajuns la spital în ultimele trei zile cu enterocolită şi toxiinfecţie alimentară. Sindicaliştii reclamă condiţiile şi spun că sunt mai proaste decât cele în care trăiesc deţinuţii în închisori.

Întâmplător sau nu, ministrul de Interne Cătălin Predoiu l-a dat afară pe rectorul Academiei cu doar câteva zile înainte ca primele informaţii să devină publice, se arată într-un material realizat de observator.

Supă cu larve de viermi şi carne alterată cu miros înțepător. Aşa arată meniul viitorilor poliţişti. Şi nu e de mirare că zeci de tineri au ajuns la spital, iar ambulanţele au făcut cărare la instituţie în ultimele trei zile. Diagnostic: toxiinfecție alimentară sau enterocolită.

Studenţii au ajuns la spital cu vărsături şi dureri de stomac

Student: La prânz, aparent, s-a dat o ciorbă de legume şi nişte cartofi fierţi cu carne de porc la tavă. Ieri s-a dat ceafa aceea foarte crudă.

Student: Iniţial a venit pentru o colegă care a leşinat pe platou. Acela a fost primul caz mai grav şi după şi-au dat seama că e o problemă cu mai mulţi studenţi.

Ana Grigore, reporter Observator: Studenţii au început să se simtă rău la câteva ore după masa de prânz. 57 dintre ei au ajuns aici, la Spitalul de Boli Infecţioase Matei Balş cu vărsături şi dureri abdominale.

Ambulanţele au făcut coadă în faţa Academiei de Poliţie

Cosmin Andreica, lider sindicat EUROPOL: În prima, a doua, a treia zi, chiar si aseară au fost ambulanţele la Academia de Poliţie pentru că în continuare studenţii acuză stări de greaţă, vomă, dureri abdominale.

Andrei Marinescu, medic primar Matei Balş: Ulterior, practic în ziua de ieri, au mai fost câţiva. Din fericire, nu a fost nicio formă severă. Au avut forme uşoare şi forme medii. Motiv pentru care au fost câţiva care au avut nevoie de perfuzii, de reechilibrare şi au plecat cu reţetă acasă.

Conducerea le-a interzis studenţilor să vină cu mâncare de acasă sau să comande

Situaţia a fost reclamată inca mierucri de părinţii elevilor care ne au scris pe adresa Fii Observator. Mai mult, oamenii spun ca mâncarea e aşa de luni, chiar ani de zile.

Părinte student: Mi-a spus că nu este prima oară când servesc la masa de prânz sau cină mâncare derizorie. A mai avut probleme cu stomacul, indigestia şi aşa mai departe.

Studenţii, în schimb, nu au de ales. Conducerea le-a interzis să vină cu mâncare din exterior, susţin părinţii.

Părinte student: Nu le dă voie să comande pentru că au spus în felul următor: ,"Dacă voi vă îmbolnăviţi de la firma care livrează mâncarea?". I-am lăsat pachet, au spus că nu au voie cu mâncare că se alterează şi o să aibă probleme.

Plouă în camere, iar şobolanii mişună prin curte

Iar mâncarea nu e singura problemă. Condiţiile sunt insalubre, în interior plouă, iar şobolanii mişună prin curtea instituţiei.

Părinte student: Acum o săptămână, maxim două, pe zona Bucureşti a plouat. Mi-a spus că la ultimul etaj ploua în cameră de nu ştiau cum să doarmă colegii.

Ce spun reprezentanţii instituţiei

Gabriel Tauber - purtător de cuvânt Academia de Poliţie: Vrem să vedem ce sunt, de unde sunt, cum au parvenit, cine şi le asumă, imaginile.

Ana Grigore, reporter Observator: Am văzut şi un videoclip cu nişte şobolani care mergeau prin curtea academiei.

Gabriel Tauber - purtător de cuvânt Academia de Poliţie: Eu vă daţi seama că nu am de unde să ştiu aceste aspecte. 

Fostul rector al Academiei a fost schimbat din funcție de ministrul Cătălin Predoiu cu doar câteva zile înainte ca oamenii şi sindicaliştii să reclame condiţiile în care se formează viitorii ofițeri. Actualul rector a fost împuternicit în funcţie cu o zi înainte ca primii tineri să ajungă la spital.

Fostul rector: Pentru un punct de vedere v-am sunat, legat de ceea ce s-a întâmplat la Academia de Poliţie.  Nu vreau să fac comentarii, mulţumesc.

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a anunțat că face o anchetă epidemiologică, iar Ministerul de Interne a declanșat o anchetă de proporții.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sursa: observator

×
Subiecte în articol: academia politie carne cruda