x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Metodă netraumatică folosită pentru prinderea câinilor în Capitală

Metodă netraumatică folosită pentru prinderea câinilor în Capitală

de Redacția Jurnalul    |    19 Sep 2023   •   14:15
Metodă netraumatică folosită pentru prinderea câinilor în Capitală

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) folosește cuști capcană pentru prinderea cânilor fără stăpân, o metodă considerată netraumatică.

Potrivit ASPA, 7 câini au fost capturați în doar două zile folosind cuștile capcană.

„Unul dintre câinii capturați prin această metodă se ascunsese într-o clădire aflată în construcție în sectorul 3, de unde nu a putut să fie prins. Folosind un astfel de dispozitiv, colegii noștri au reușit să-l captureze într-un timp foarte scurt”, transmite autoritatea.

Alți 4 câini au fost capturați de pe domeniul public la sesizările cetățenilor care locuiesc pe drumul Osiei din sectorul 6, iar 2 câini au fost la rândul lor capturați de pe terenul Palatelor Brâncovenești după ce alte metode de capturare au eșuat.

Cuștile capcană sunt dispozitive concepute pentru a captura câini fără stăpân fără a le provoca răni sau suferință. Cuștile sunt confecționate din metal, ceea ce le face rezistente și durabile, iar construcția lor solidă previne scăparea sau rănirea animalelor. Pentru a atrage câinele în cușcă, în interiorul acesteia este plasată o momeală care poate consta în mâncare pentru câini sau carne. După ce un câine este capturat, este transferat în cușca de transport și este dus în adăpost.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: caini prindere