x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Militar român, "Eroul Zilei" în Afganistan după ce a descoperit un dispozitiv exploziv improvizat

Militar român, "Eroul Zilei" în Afganistan după ce a descoperit un dispozitiv exploziv improvizat

27 Feb 2014   •   10:00
Militar român, "Eroul Zilei" în Afganistan după ce a descoperit un dispozitiv exploziv improvizat

Un militar român care efectuează o misiune în Afganistan a fost numit "Eroul Zilei" de Comandamentul Regional Sud al ISAF după ce a descoperit un dispozitiv exploziv improvizat în zona unde camarazii săi urmau să patruleze, informează Ministerul Apărării Naţionale.

Adrian Ionuţ Văduva este militar al companiei 'Scorpionii Roşii' şi efectuează, alături de colegii săi, încă de la sfârşitul anului trecut, misiunea de pază a aeroportului din Kandahar.

"În timpul unei misiuni de patrulare desfăşurate sâmbătă, 22 februarie, caporalul Văduva Ionuţ Adrian, din detaşamentul Scorpionilor Roşii, a găsit şi marcat locul de dispunere al unui dispozitiv exploziv improvizat, fapt care a dus la evitarea pericolului de către camarazii de arme care urmau să tranziteze zona. Caporalul Văduva a anunţat despre pericolul existent şi a marcat locul de dispunere a dispozitivului exploziv improvizat, asigurând astfel siguranţa şi libertatea de mişcare a forţelor coaliţiei", precizează MApN.

Pentru faptele sale, militarul român a fost distins cu titlu de 'Hero of the day' de către conducerea Comandamentului Regional Sud al ISAF.

Mai mulţi militari ai Batalionului 26 Infanterie 'Neagoe Basarab' de la Craiova, cunoscuţi ca 'Scorpionii Roşii', au plecat la sfârşitul anului trecut în ultima misiune din Afganistan care are ca scop paza Aeroportului Kandahar.

×