x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Militarul care a protestat in Piaţa Universităţii a fost exclus din Armată

Militarul care a protestat in Piaţa Universităţii a fost exclus din Armată

de Mara Raducanu    |    15 Feb 2012   •   11:49
Militarul care a protestat in Piaţa Universităţii a fost exclus din Armată

Flotila 71 Aeriana din Campia Turzii a confirmat ieri ca in Consiliul de judecata al apelului, reunit in sedinta, s-a decis cu unanimitate mentinerea hotararii initiale referitoare la locotenentul Gheorghe Alexandru, respectiv 'vinovat, cu propunerea de trecere in rezerva'. Potrivit prevederi­lor legale, Consiliul a fost format din trei ofiteri, dintre care doi colegi de unita­te ai locotenentului Gheorghe Ale­xan­dru si unul de la Statul Major al Fortelor Aeriene.

'Decizia a fost luata in unanimitate, iar la sedinta si la pronuntare a fost prezent ofiterul care a formulat cererea de apel', se mai arata in comunicatul Ministerului Apararii. Locotenentul Alexandru Gheorghe, care a protestat in uniforma militara in Piata Universitatii din Bucuresti, declarase anterior ca Statul Major al Fortelor Aeriene a decis excluderea sa din Armata, el sustinand ca va ataca decizia in contencios, la Curtea de Apel Cluj.

Consiliul de judecata al Statului Major al Fortelor Aeriene reunit la Flotila 71 Aeriana Campia Turzii a judecat apelul formulat de Alexandru Gheorghe la decizia unui Consiliu de judecata care a propus excluderea acestuia din Armata si l-a respins. Insa locotenentul Gheorghe Alexandru a fost gasit vinovat de catre Consiliul de judecata al ofiterilor din Flotila 71 Aeriana de mai multe fapte. Astfel, s-a stabilit ca participarea sa, in data de 23 ianuarie, la mitingul din Piata Universitatii, este fapta interzisa de regulile militare.

×
Subiecte în articol: armata alexandru gheorghe