x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Sănătății dispune de peste 50.000 de teste pentru depistarea coronavirus, potrivit Grupului de Comunicare Strategică

Ministerul Sănătății dispune de peste 50.000 de teste pentru depistarea coronavirus, potrivit Grupului de Comunicare Strategică

16 Mar 2020   •   14:43
Ministerul Sănătății dispune de peste 50.000 de teste pentru depistarea coronavirus, potrivit Grupului de Comunicare Strategică

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, azi, prin intermediul unui comunicat de presă, că Ministerul Sănătății dispune de peste 50.000 de teste pentru depistarea coronavirus în centrele din toată țara.

Ministerul Sănătății monitorizează în permanență situația stocurilor de teste pentru diagnosticare moleculară (Real Time PCR) existente la nivel național.

Astfel, în prezent există un număr de 1.524 teste pentru diagnosticare moleculară în cele 7 centre de boli infecțioase care au capacitate de diagnostic și testare din București (2 unități sanitare), Cluj Napoca, Iași, Timișoara, Constanța și Craiova.

Centrelor de testare din Capitală li se adaugă și Laboratorul de referință acreditat OMS al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", care contribuie, alături de unitățile sanitare, la creșterea capacității de diagnosticare cu dotările existente.

La acestea se adaugă 10.000 de teste pentru diagnosticare moleculară și alte 40.000 de teste rapide achiziționate de către Compania Unifarm SA și care sunt distribuite săptămâna aceasta către unitățile sanitare, pe bază de comandă.

Grupul de Comunicare Strategică recomandă cetățenilor, pentru evitarea aglomerărilor la camerele de garda și unitățile de primiri urgențe din spitale, să contacteze cu prioritate, telefonic, medicul de familie, în cazul în care suspectează infectarea cu noul coronavirus. Eventuala prelevare de probe se va face la domiciliul persoanei sub coordonarea direcțiilor de sănătate publică.  

×