x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Educaţiei cere publicarea stenogramei şedinţei CNATDCU, pentru a demonstra partizanatul lui Andruh

Ministrul Educaţiei cere publicarea stenogramei şedinţei CNATDCU, pentru a demonstra partizanatul lui Andruh

de Mediafax    |    30 Iun 2012   •   12:33
Ministrul Educaţiei cere publicarea stenogramei şedinţei CNATDCU, pentru a demonstra partizanatul lui Andruh

Liviu Pop a declarat, sambata, ca a cerut sa fie facuta publica stenograma sedintei Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, precizand ca i se pare impardonabil si surprinzator punctul de vedere al presedintelui Consiliului General al CNATDCU.

'Am cerut sa fie facuta publica stenograma sedintei de vineri a CNATDCU. Vreau sa spun ca aceasta comisie nu avea calitate, potrivit Regulamentului, sa se pronunte asupra lucrarii (de doctorat a lui Victor Ponta, n.r.) si, mai mult, nu era cvorum. Discutia s-a dus intr-o sfera politica, nu ma asteptam la aceasta pozitie a presedintelui CNATDCU. Mi se pare impardonabil, din punctul meu de vedere, aceasta pozitie', a spus Liviu Pop, intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu secretarul de stat Stelian Fedorca.

Intrebat daca el considera ca lucrarea de doctorat a lui Victor Ponta este un plagiat, Liviu Pop a spus ca nu poate comenta pe marginea continutului acesteia, intrucat nu este indreptatit sa o faca.

'Nu comentez pe marginea continutului, nu sunt indreptatit sa o fac. De acest lucru trebuie sa se ocupe Comisia de Etica', a precizat Pop.

Liviu Pop a precizat ca potrivit unui ordin de ministru din aprilie 2012, Consiliul General al CNATDCU putea sa evalueze doar tezele de doctorat de dupa 4 aprilie, tezele anterioare acestei date fiind evaluate de Comisia Nationala de Etica.

'Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare nu avea aceasta calitate, articolul 2 din Regulament spune clar acest lucru. Mai mult, Consiliul nu avea cvorum. Nu mai comentez nimic, pentru ca nu mai vreau sa se interpreteze politic', a adaugat Liviu Pop.

El a adaugat ca din toate deciziile pe care Consiliul General al CNATDCU le-a luat vineri, la Ministerul Educatiei a ajuns doar una singura.

Intrebat care a fost rostul ordinului emis de el joi, Liviu Pop a spus ca a vizat doar cresterea numarului de membri din Consiliul General al CNATDCU de la 21 la 45, pentru a aduce experti intermationali, profesori universitari internationali si profesori de la toate universitatile.

'Ordinul de ieri a vizat strict cresterea numarului de membri de la maximum 21 la maximum 45. Revin asupra unei declaratii pe care am mai facut-o: in baza ordinului din aprilie 2012 dat de Catalin Baba, aceasta comisie trebuia sa analizeze doar tezele depuse dupa 4 aprilie 2012, orice teza anterioara fiind analizata numai de Comisia Nationala de Etica', a precizat Liviu Pop.

Consiliul General al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, in sedinta de vineri, ca premierul Victor Ponta a plagiat in lucrarea sa de doctorat, fiind propusa Ministerului Educatiei retragerea titlului de doctor.

Decizia Consiliului a fost luata prin votul celor 13 membri prezenti, din totalul de 21.

In urma acestei decizii, CNATDCU a trimis Ministerului Educatiei propunerea de retragere a titlului de doctor al lui Ponta.

Presedintele Consiliului General al CNATDCU, Marius Andruh, a declarat ca a fost analizata, pagina cu pagina, o lucrare de 307 pagini, constatandu-se ca 85 dintre acestea sunt copieri fara indicarea sursei, foarte usor de detectat.

×