x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Mediului, despre restricții la apă: Vor mai fi localități care vor trebui să ia măsuri

Ministrul Mediului, despre restricții la apă: Vor mai fi localități care vor trebui să ia măsuri

20 Iul 2022   •   14:39
Ministrul Mediului, despre restricții la apă: Vor mai fi localități care vor trebui să ia măsuri

Vor mai fi localități care vor fi nevoite să restricționeze consumul de apă potabilă, a anunțat miercuri Tánczos Barna, ministrul Mediului.

Întrebat la finalul ședinței de Guvern dacă vor mai fi localități în care se va face apel la reducerea consumului de apă, ministrul Mediului a spus: „Atenționările și apelurile vor veni în continuare pentru că vor fi în continuare administrații locale care vor trebui să ia măsuri pentru asigurarea apei potabile pentru toți cetățenii și pentru asigurarea apei potabile pe termen mediu și lung”.

Tánczos Barna spune că restricțiile dispuse pe plan local sunt impuse pentru refacerea rezervelor de apă pe timp de noapte sau pe acele perioade în care se aplică restricțiile.

El a făcut un apel la responsabilitate.

„Sunt foarte multe localități care au sistemele de alimentare cu apă potabilă construite pe un consum normal, fără a consuma apă potabilă pentru alte scopuri, industriale sua bazine de înot sau udatul gărdinii sau a gazonului. Mai ales în această perioadă trebuie să fim responsabili”, a adăugat ministrul Mediului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Tánczos Barna