x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Rus, despre cazul Năstase: A fost tentativă de sinucidere, asta a fost convingerea mea

Ministrul Rus, despre cazul Năstase: A fost tentativă de sinucidere, asta a fost convingerea mea

de Mediafax    |    24 Iun 2012   •   19:19
Ministrul Rus, despre cazul Năstase: A fost tentativă de sinucidere, asta a fost convingerea mea

Ministrul Administratiei si Internelor, Ioan Rus, s-a declarat convins ca Adrian Nastase a avut, miercuri seara, o tentativa de sinucidere, dupa ce, la convorbirea telefonica avuta cu acesta, fostul premier i s-a parut depresiv si ii spusese ca nu va parasi locuinta.

"M-am gandit ca va face ceva, fara sa stiu ce", a mai spus Rus, duminica seara, la Realitatea TV, despre discutia cu Nastase in care i-a comunicat acestuia ca polistii vor veni la locuinta lui, pentru a pune in aplicare mandatul de executare a pedepsei.

Ministrul a explicat ca a hotarat sa-l sune pe Nastase luand in calcul atat faptul ca la poarta locuintei fostului premier astepta "toata presa", cat si din dorinta de a se evita situatia "mascatilor care sparg usa".

"Nu in fiecare zi avem un mandat de executare pentru un fost prim-ministru", a mai spus Rus, care a precizat ca i-a informat pe seful statului, Traian Basescu, si pe premierul Victor Ponta despre evenimentele din acest caz, atat inainte, cat si dupa tentativa de sinucidere a lui Nastase.

Demnitarul a afirmat si ca unul dintre politistii care s-au deplasat, miercuri seara, pentru a executa mandatul s-a ranit usor la mana cand a incercat sa-i ia pistolul din mana fostului premier, precizand ca nu poate face publice alte detalii despre un caz aflat in curs de anchetare de catre procurori.

Ioan Rus a subliniat si ca nu isi va da demisia la cererea Monicai Macovei si ca momentul de joi in care a afirmat ca Nastase, dupa internarea la spitalul Floreasca, a inceput executarea pedepsei este singurul din existenta lui cand a gandit la fel ca fostul ministru al Justitiei.

"Am retras paza de la salon dupa ce ni s-a comunicat ca Adrian Nastase nu e detinut", a adagat ministrul Administratiei si Internelor.

×