x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Sănătății: Procentul de imunizare la noul coronavirus este de 4,6%

Ministrul Sănătății: Procentul de imunizare la noul coronavirus este de 4,6%

09 Oct 2020   •   22:20
Ministrul Sănătății: Procentul de imunizare la noul coronavirus este de 4,6%

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, vineri, că, procentul de imunizare la noul coronavirus este de 4,6%. 11.000 de teste au fost luate în considerare.

„Studiu de seroprevalenţă - 4,6% - ultimul procent pentru trecerea prin boală. S-au recoltat 17.000 de seruri. Din acestea, s-au lucrat 11.000. Până acum procentul de imunizare este de 4,6%”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a anunțat că ar putea lua o decizie privind modificarea ordinului de ministru pentru ca asimptomaticii să nu mai ajungă în spital şi să fie sub supravegherea medicului de familie. „Luăm în calcul o astfel de decizie”, a spus Tătaru.

„Noi avem evaluarea asimptomaticului sau relativ asimptomaticului până în 48 de ore. El nu trebuie să stea neapărat internat în spital. Trebuie să facă acea evaluare, apoi, urmând cu un aviz de la DSP şi cu decizia medicului curant care l-a evaluat să meargă în izolare la domiciliu. Orice pacient trebuie evaluat, fiindcă această boală are o evoluţie imprevizibilă”, a precizat Nelu Tătaru.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nelu tataru