x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mituiţi cu vacanţe şi haine din mall

Mituiţi cu vacanţe şi haine din mall

de Mara Raducanu    |    10 Noi 2011   •   21:00
Mituiţi cu vacanţe şi haine din mall

Primarul municipiului Cluj-Napoca, democrat-liberalul Sorin Apostu, retinut pentru luare de mita in forma continuata, sI directorul general al Brantner Romania, Calin Stoia, retinut pentru dare de mita, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile. Decizia a fost luata azi noapte de Curtea de Apel Cluj, la mai bine de 3 ore dupa ce lui Apostu ii expirase ordonanta de retinere.

Magistratul desemnat initial sa judece propu­nerea de arestare pentru 29 de zile s-a recuzat, iar cel de al doilea, desemnat aleatoriu, si care a dat verdictul s-a dovedit a fi doctorandul lui Gheorghita Mateut, nimeni altul decat avocatul primarului Apostu. Sorin Apostu a primit, in 2009-2011, 94.000 de euro pentru a incheia contracte de salubrizare si asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind incasati de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatura al sotiei sale. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca oamenii de afaceri Simion Muresan, Mustafa Bekar si Calin Stoia au fost pusi sub invinuire pentru dare de mita in dosarul in care a fost arestat edilul Clujului, firmele acestora avand contracte cu Primaria Cluj-Napoca.

Aceleasi surse spun ca Simion Muresan ar fi fost in concediu in Austria impreuna cu Apostu si i-ar fi platit primarului si o alta vacanta in Dubai. La randul sau, Mustafa Bekar i-ar fi platit lui Apostu cazarea la un hotel din Bucuresti, iar sotiei acestuia i-ar fi cumparat haine. 'Pentru a se disimula provenienta si scopul ba­ni­lor obtinuti din actele de corup­tie, intre firmele care au primit contrac­te­le de la primarie si cabinetul de avo­ca­­tura al sotiei primarului au fost in­che­iate contracte de consultanta ju­ri­dica fictive, astfel incat sumele de bani au fost incasate prin cabinetul de avocatura al lui Apostu Monica Un­di­­na, invinuita in acelasi dosar', po­tri­vit procurorilor DNA.

Di­rectorul fir­mei clujene Brantner-Ve­res, Eugen Ve­res, sustine ca socie­ta­­tea pe care o con­duce nu avea de ce sa dea cuiva mi­ta pentru contractul de salubritate in conditiile in care nu in­caseaza bani de la municipalitate, ci de la locuitori. De­putatul PDL Silviu Prigoana a de­cla­rat ca este o 'pu­ra speculatie' im­plicarea firmei sa­le de salubritate, Ro­sal, in scandal, fir­ma sa fiind blocata doi ani in in­stan­ta. Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a de­cla­rat pentru Q Magazine ca reti­ne­rea primarului pune mari pro­ble­me de imagi­ne pentru partid. In schimb, se­na­­torul Radu Ber­ceanu a anuntat aseara la B1 TV ca, daca Apostu va fi arestat acesta va fi exclus din partid.

×
Subiecte în articol: observator