x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Moartea unui agent: sinucidere sau crimă?

Moartea unui agent: sinucidere sau crimă?

de Mara Raducanu    |    24 Ian 2008   •   00:00

Nicolae Costache, poliţistul de frontieră din Călăraşi dispărut cu o zi în urmă cu arma şi muniţia din dotare, a fost găsit ieri-dimineaţă, în jurul orei 9:25, pe malul stâng al Dunării, la aproximativ 2 kilometri de locul unde trebuia să efectueze serviciul de pază.

Nicolae Costache, poliţistul de frontieră din Călăraşi dispărut cu o zi în urmă cu arma şi muniţia din dotare, a fost găsit ieri-dimineaţă, în jurul orei 9:25, pe malul stâng al Dunării, la aproximativ 2 kilometri de locul unde trebuia să efectueze serviciul de pază. Potrivit lui Vasile Chiru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Călăraşi, bărbatul, îmbrăcat în uniforma de poliţist, era împuşcat în cap. Oamenii legii au dispus  imediat constituirea unei comisii de anchetă internă pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a petrecut incidentul. “Ca urmare a evenimentului înregistrat la Sectorul Poliţiei de Frontieră Călăraşi, conducerea Poliţiei de Frontieră a dispus constituirea unei comisii, formată din specialişti ai Serviciului de Control şi ai Direcţiei Management Resurse Umane, care  va efectua o anchetă internă, în vederea stabilirii modului şi împrejurărilor producerii incidentului”, se arată într-un comunicat trimis ieri de instituţie.

 

FILMUL TRAGEDIEI. Marţi, agentul Nicolae Costache, în vârstă de 34 de ani, trebuia să intre în serviciul de pază de la o cazarmă dezafectată. Primele semne de întrebare au apărut în jurul orei 14:00, când s-a constatat că acesta “dispăruse” cu arma din dotare, un pistol Carpaţi, de calibru 7,65 mm.

În plus, victima avea asupra sa şi 12 cartuşe, muniţia din dotare. După constatarea dispariţiei, autorităţile au declanşat ope­raţiunea de căutare. Din dis­cu­ţiile cu membrii familiei, poliţiştii nu au aflat motive pentru care acesta ar fi putut să se sinucidă. Potrivit anchetatorilor, înainte să dispară, agentul, căsătorit şi tată al unui copil, şi-ar fi sunat soţia să-i spună adio. Agentul Costache era încadrat pe funcţia de agent în cadrul Poliţiei Călăraşi din aprilie 2004, pe bază de contract şi era apreciat ca fiind un om serios fără probleme familiale. Cer­ce­tă­rile în acest caz sunt coordonate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi.

×
Subiecte în articol: observator