x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MOŞTENIREA LUI TINU/Andrei Iucinu, la un pas de Adevărul

MOŞTENIREA LUI TINU/Andrei Iucinu, la un pas de Adevărul

de Miruna Pasa Petru    |    21 Noi 2008   •   00:00

Andrei Iucinu are dreptul să primească 3/8 din acţiunile cotidianului Adevărul, în calitatea sa de fiu al regretatului jurnalist Dumitru Tinu.



Judecătoria Sectorului 3 a decis ieri că tânărul are dreptul la cota legală din moştenirea tatălui său. Instanţa a dispus, în consecinţă, desfiinţarea împărţirii actuale a succesiunii făcută fără să se ţină cont de existenţa lui Andrei Iucinu şi anularea certificatului de moştenitor emis exclusiv pe numele Anei Maria Tinu, fiica jurnalistului. Moştenirea lăsată de Dumitru Tinu este formată din pachetul de peste 80% din acţiunile la SC Adevărul SA. Potrivit hotărârii de ieri, succesiunea va fi dezbătută din nou şi, potrivit legii, Andrei Iucinu şi sora sa, Ana Maria Tinu, ar urma să primească câte 3/8 din moştenire, iar soţia jurnalistului, Tamara Tinu, 1/4 din pachetul de acţiuni. Sentinţa poate fi atacată cu apel.

POSIBILE EFECTE DE DOMINO
În cazul în care hotărârea judecătoriei va fi confirmată de instanţele superioare, se va pune problema valabilităţii vânzării unei părţi din acţiuni către omul de afaceri Dinu Patriciu. Andrei Iucinu ne-a declarat ieri că va cere constatarea nulităţii contractului de vânzare-cumpărare, pentru că actul are la bază un certificat de moştenitor nul. "Simbolic, în acest moment acţiunile sunt din nou ale tatălui meu, până când se va dezbate din nou succesiunea. Vânzarea făcută de sora mea nu există practic. Iar acest lucru se întâmplă exact la un an de la exhumarea sa, în dosarul care ar trebui să aducă lumină asupra cauzelor morţii lui. Din păcate, nici până acum nu am primit un răspuns cu privire la această problemă", a susţinut Iucinu. Tânărul a fost recunoscut prin hotărâre judecătorească fiu al lui Dumitru Tinu, după un proces dificil ce a urmat decesului jurnalistului.

×
Subiecte în articol: observator