x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doliu în lumea filmului românesc: A murit actrița Valeria Ogășanu, soția lui Virgil Ogășanu

Doliu în lumea filmului românesc: A murit actrița Valeria Ogășanu, soția lui Virgil Ogășanu

de Andreea Tiron    |    26 Feb 2023   •   21:36
Doliu în lumea filmului românesc: A murit actrița Valeria Ogășanu, soția lui Virgil Ogășanu
Sursa foto: Mihai Ogășanu

Durere fără margini în familia Ogășanu. Valeria Ogășanu, soția lui Virgil Ogășanu, s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani. Cei doi actori au trăit o frumoasă poveste de dragoste timp de aproape 50 de ani.

"Drum lin in Lumina, iubita mama! Te iubesc!", a transmis fiul acesteia, Mihai Ogășanu, cunoscut compozitor și autor al unor hituri interpretate de Loredana Groza, precum: “Extravaganzza”, “Zig-zagga” sau “Le, le”, pe o rețea de socializare.

Valeria Ogășanu (23.09.1946-26.02.2023), actriță română de teatru și film, absolventă a Institutului de Artă Teatrală și Cinematografie, remarcabilă prezență actoricească feminină încă de la începutul carierei. Primul rol în filmul “Vin cicliștii”, apoi, “Mihai Viteazul”, “Frații Jderi”, “Brigada diverse intră în acțiune”, „Alarmă în deltă”, „Saltimbancii”, „Trandafirul galben”, „De-aș fi Peter Pan” și altele. Valeria Ogășanu a jucat în cea mai mare parte a vieții sale pe scena Teatrului Bulandra. A mai jucat și la Teatrul Național și la Teatrul Evreiesc de Stat.

"Așa a vrut Dumnezeu să se întâmple. Pe tata îl susținem cât putem, și el suferă enorm, s-au iubit, s-au adorat toată viața, a fost o iubire imensă. Niciodată nu ești pregătit pentru astfel de momente grele, iar când îți mor părinții este foarte dureros. Odata cu moartea mamei simt că s-a rupt o bucățică din mine, din inima mea, acesta este sentimentul. Mama va fi înmormântată marți, la ora 12.00, în cimitirul din comuna Cornu. A avut o formă rară de cancer, care i-a împânzit tot corpul, care nu i a permis nici să fie operată, a fost ceva galopant. Ultimele zile a vrut să le petreacă nu în spital, ci cu noi, la căsuța din Cornu, aici a vrut să fie înmormântată,, la Cornu”, a precizat Mihai Ogășanu", conform impact.ro

Virgil Ogasanu si-a intalnit marea iubire pe cand juca la Teatrul Bulandra. A fost un noroc pentru amandoi, pentru ca actorul a vrut sa ramana burlac. Valeria Ogasanu a reusit acolo unde nu existau multe sanse de izbanda. La un an de la acel prim pas al intalnirii s-au casatorit. Au fost cununati de poetul Marin Sorescu si sunt mandri de fiul lor, Mihai, care le-a calcat pe urme.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Valeria Ogășanu deces virgil ogasanu