x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jens Stoltenberg crede că viitorul Ucrainei este în NATO şi aşteaptă victoria contra Rusiei

Jens Stoltenberg crede că viitorul Ucrainei este în NATO şi aşteaptă victoria contra Rusiei

de Redacția Jurnalul    |    20 Apr 2023   •   22:30
Jens Stoltenberg crede că viitorul Ucrainei este în NATO şi aşteaptă victoria contra Rusiei
Sursa foto: Hepta

Viitorul Ucrainei este în Alianţa Nord-Atlantică, a afirmat joi, în cursul vizitei la Kiev, secretarul general Jens Stoltenberg, subliniind că "obiectivul principal" al NATO este victoria forţelor ucrainene împotriva Rusiei.

"Viitorul Ucrainei este în familia euroatlantică, viitorul Ucrainei este în NATO. În acelaşi timp, obiectivul principal al Alianţei, al aliaţilor, este să se asigure că Ucraina câştigă", a afirmat Jens Stoltenberg la Kiev, conform cotidianului Le Monde.

Aflat lângă Stoltenberg, preşedintele Volodimir Zelenski a susţinut că "este momentul" ca NATO să adreseze o invitaţie de aderare Ucrainei. De asemenea, Zelenski a insistat pentru "depăşirea reticenţelor partenerilor privind livrările de arme cu raze lungi de acţiune, de avioane militare moderne, sisteme de artilerie şi vehicule blindate".

Rusia se opune vehement eventualei admiteri a Ucrainei în Alianţa Nord-Atlantică, iar acesta este unul dintre motivele invocate de Administraţia de la Moscova pentru invazia militară rusă. Moscova condamnă constant afirmaţiile unor lideri occidentali privind intenţiile de a aplica o "înfrângere strategică" Rusiei.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: jens stoltenberg ucraina