x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ne aşteaptă războaie şi foamete. Vezi adevărul crud din spatele acestei afirmaţii

Ne aşteaptă războaie şi foamete. Vezi adevărul crud din spatele acestei afirmaţii

07 Noi 2014   •   13:59
Ne aşteaptă războaie şi foamete. Vezi adevărul crud din spatele acestei afirmaţii

Datele obţinute de la sateliţi identifică existenţa unei crize a apei în creştere, criză care are potenţialul, conform oamenilor de ştiinţă, de a afecta grav agricultura şi de a declanşa noi războaie şi crize sociale, conform unui material publicat de site-ul takepart.com.

Citeşte şi Lumea ar putea să nu aibă suficientă hrană în 2050

Cercetătorii avertizează că rezervele subterane de apă ale planetei sunt în pericol. În cadrul unui studiu apărut în revista Nature Climate Change, Jay Famiglietti de la Jet Propulsion Laboratory, din cadrul NASA, prezintă noi date obţinute de la sateliţi conform cărora, pe măsură ce seceta afectează diferite regiuni, acviferele majore ale planetei sunt secate într-un ritm accelerat, cu mult mai rapid decât ritmul de regenerare a acestor rezervoare subterane cu apă pluvială.

Citeşte şi Un război nuclear ar provoca foamete şi sfârşitul civilizaţiei

"Aproape toate aceste acvifere delimitează cele mai importante regiuni agricole ale lumii şi sunt principalele responsabile de productivitatea ridicată a acestor regiuni. Pierderea apei freatice va avea ca efect un declin major al productivităţii agricole, cu potenţialul de a duce la o explozie a preţurilor alimentelor, cu profunde ramificaţii economice şi politice", susţine Famiglietti.

Află de ce apa din pânza freatica va duce la războaie pe RomâniaTV.net.

×