x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Neamţ: Preşedinta AMR este îngrijorată de declaraţiile ironice ale conducerii IPJ în cazul maşinii vandalizate

Neamţ: Preşedinta AMR este îngrijorată de declaraţiile ironice ale conducerii IPJ în cazul maşinii vandalizate

de Agerpres    |    01 Apr 2014   •   19:12
Neamţ: Preşedinta AMR este îngrijorată de declaraţiile ironice ale conducerii IPJ în cazul maşinii vandalizate

Judecătoarea Gabriela Baltag, preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, a declarat, marţi, că este surprinsă de poziţia ironică a Poliţiei Neamţ în cazul distrugerii maşinii sale.

Preşedinta AMR susţine că este îngrijorată de declaraţiile conducerii IPJ Neamţ care consideră că acele cabluri ale sistemului ABS ar fi putut fi roase de animale.

"Cazul a fost tratat din acea seară cu o oarecare ironie, când s-a dat vina pe animale. Iar acum mă îngrijorează şi mă amărăşte că pot fi lansate astfel de informaţii lipsite de substanţă. Dar am încredere în colegii mei de la Parchet, altfel ar trebui să-mi fac bagajele şi să plec din această ţară. Sunt declaraţii lipsite de profesionalism din partea Poliţiei Neamţ. Şi nouă ne-au spus asta luni seara, dar n-am dezvăluit acest raţionament al dânşilor, înainte de a fi deschis un dosar. Noi am păstrat discreţie, aş fi putut să-i pun într-o situaţie mai delicată dacă aş fi spus presei ce variantă mi-au prezentat înainte de a-mi deschide dosarul. Dar nu am vrut să compromit activitatea şi nici imaginea Poliţiei, care şi aşa nu este una foarte fericită", a declarat judecătorul Gabriela Baltag.

Preşedinta AMR a afirmat că a mers cu maşina la două service-uri auto diferite, iar mecanicii au spus că acele cabluri au fost tăiate de oameni şi nu animale. "Acum, mai nou am auzit de şoareci care au ros cablurile. Cablul era tăiat în cinci, nu cred că s-au ocupat şoarecii. Este regretabil că se fac asemenea ipoteze, nu ştiu de ce Poliţia Neamţ iese şi spune public că nouă ni s-ar fi putut produce prejudicii la maşină de către animale", a declarat preşedinta AMR.

Potrivit conducerii IPJ Neamţ, în acest dosar se fac expertize criminalistice şi biocriminalistice veterinare.

"Această rupere de sistem de cablu care alimentează sistemul ABS a fost constatată la service, dar noi trebuie să vedem cum s-a produs şi avem în vedere mai multe ipoteze, de la mână criminală până la acţiunea animalelor. Mecanicul a constatat defecţiunea la service. Noi am luat act de faptul că este rupt, luăm în calcul acţiunea umană sau animală şi aşteptăm concluzia expertizei pentru a stabili exact despre ce este vorba", a spus comisarul şef Paul Tablan, inspectorul şef al IPJ Neamţ.

Maşina judecătoarei Gabriela Baltag a fost vandalizată, în noaptea de duminică spre luni, de persoane rămase necunoscute.

Incidentul a fost semnalat de computerul de bord al maşinii, iar în urma unei anchete la service s-a constatat că au fost tăiate cablurile sistemului de frânare ABS.

Preşedinta AMR a precizat că nu ştie dacă acţiunea criminală a vizat-o pe ea sau pe soţul ei, care este şeful secţiei Penale a Tribunalului Neamţ.

Gabriela Baltag este judecător de 21 de ani, iar de anul trecut conduce Asociaţia Magistraţilor din România.

×