x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nefericirea în dragoste duce la infarct

Nefericirea în dragoste duce la infarct

de Sînziana Stancu    |    21 Iul 2010   •   00:00

Persoanele care sunt nefericite în dragoste, cele care nu se potrivesc cu partenerul sau cele care simt nesiguranţă în privinţa viitorului relaţiei de cuplu sunt predispuse la boli de inimă.



Studiul canadian, publicat în numărul din această lună al revistei Health Psychology, a fost realizat pe 5.645 de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani, care au răspuns la întrebări despre starea lor de sănătate şi despre relaţiile lor sentimentale şi de cuplu.

Din analiza răspunsurilor subiecţilor a reieşit că persoanele care au o relaţie disfuncţională cu partenerul sunt predispuse la boli cardiovasculare şi la alte boli cronice. La fel şi cei care se tem de partener în viaţa de cuplu sau sunt nesigure de viitorul acestei relaţii, precum şi cele care evită să se angajeze într-o astfel de relaţie. Cuplurile nefericite au un risc cu 50% mai mare să se îmbolnăvească de inimă şi să facă infarct, precum şi alte boli cronice, decât cele care se bucură de o relaţie fericită şi liniştită, sunt concluziile studiului.

×
Subiecte în articol: special observator