x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nelu Tătaru: Avem în jur de 1.390 de paturi la ATI. Vom operaţionaliza încă 280 în 24 de spitale

Nelu Tătaru: Avem în jur de 1.390 de paturi la ATI. Vom operaţionaliza încă 280 în 24 de spitale

22 Noi 2020   •   15:11
Nelu Tătaru: Avem în jur de 1.390 de paturi la ATI. Vom operaţionaliza încă 280 în 24 de spitale
Sursa foto: Hepta

Nelu Tătaru, a declarat astăzi la Institutul Clinic Funden că în perioada următoare vor fi operaţionalizate încă 280 de paturi la terapie intensivă în 24 de spitale.

"Noi avem un număr în jur de 1.390 de paturi la terapie intensivă, avem 1.132 de pacienţi la terapie intensivă, mai avem în operaţionalizare încă 280 de paturi de la 24 de spitale, operaţionalizarea lor făcându-se între 7 şi 21 de zile.În Bucureşti, în acest moment, avem suplimentare cu şase paturi la Spitalul Sfânta Maria, cu opt paturi la Spitalul Cantacuzino, cu 30 de paturi de terapie intensivă şi 30 de paturi de terapie intermediară la Spitalul Monza Metropolitan şi reevaluăm celelalte structuri care pot să facă adaptarea paturilor de terapie intensivă", a mai spus ministrul Sănătăţii.

De asemenea, ministrul Tătaru spune se ia în calcul transferul pacienţilor în străinătate, dacă va fi nevoie.

"Sper să nu ajungem în acel moment, fiindcă reevaluăm tot ce înseamnă terapie intensivă, dar dacă va fi nevoie luăm în calcul şi acest lucru. După cum ştiţi, la nivelul comunităţii europene, există un mecanism pentru transferul în momentul în care într-adevăr nu mai avem această capacitate. În toată această pandemie au existat aceste transferuri de pacienţi în judeţele limitrofe sau la distanţă atunci când a fost nevoie de paturi pentru terapie intensivă", a mai precizat Tătaru.

 

×
Subiecte în articol: nelu tataru