x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nelu Tătaru, despre medicul erou de la Piatra Neamț: Suntem prieteni și colegi de facultate

Nelu Tătaru, despre medicul erou de la Piatra Neamț: Suntem prieteni și colegi de facultate

15 Noi 2020   •   08:50
Nelu Tătaru, despre medicul erou de la Piatra Neamț: Suntem prieteni și colegi de facultate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dezvăluit faptul că medicul rănit în incendiul de la Secția ATI din Piatra Neamț i-a fost coleg de facultate și este un bun profesionist. Medicul este transferat în noaptea de sâmbătă spre duminică la București și apoi ar putea ajunge în Belgia.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că medicul rănit în timp ce încerca să-i salveze pe pacienții de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț va fi transferat la Spitalul Floreasca din București și apoi ar putea fi dus în Belgia. Ministrul a dezvăluit faptul că medicul îi este prieten și fost coleg de facultate.

„Este un profesionist, suntem și prieteni, colegi de facultate. Își face meseria după cum am văzut și în această seară încercând să salveze și acei pacienți”, a declarat ministrul Nelu Tătaru.

Ministrul Nelu Tătaru a mai spus că, în timpul pandemiei de Covid 19, Belgia nu accepta pacienți din străinătate.

„Belgienii nu primesc nimic din exterior, dar fac o excepție pentru noi, a vorbit si premierul Ludovic Orban acolo”, a precizat ministrul Sănătății.

Medicul Cătălin Denciu are arsuri grave pe aproape tot corpul. Comentând cazul, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a precizat că medicul Denciu a suferit arsuri de gradul 4 la nivelul membrelor. 

Ioan Cătălin Denciu are 42 de ani. Este căsătorit, iar soţia sa este tot medic, în specializarea Ginecologie. Cuplul are doi copii de vârstă şcolară.

O aeronavă Tarom îl transferă în Belgia pe medicul erou, rănit în timpul tragediei de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț. 

Sursa: Mediafax

×