x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nica: În multe şcoli, traficanţii dau copiilor droguri gratis

Nica: În multe şcoli, traficanţii dau copiilor droguri gratis

15 Ian 2009   •   00:00
Nica: În multe şcoli, traficanţii dau copiilor droguri gratis

Ministrul interimar al Internelor, Dan Nica, a declarat, astăzi, că trebuie luate măsuri ferme la unităţile de învăţământ, pentru că în multe şcoli, traficanţii dau copiilor droguri gratis, iar unii elevi sunt şantajaţi şi agresaţi. Nica a precizat că şcolile reprezintă prioritatea zero a Poliţiei, informează Mediafax. De asemena, şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, a cerut ca echipajele de poliţie să fie prezente în zona intrărilor în unităţile de învăţământ şi să supravegheze permanent traseele de deplasare a elevilor.



Dan Nica le-a cerut poliţiştilor luarea unor măsuri urgente în preajma şcolilor. "Sunt foarte multe şcoli în care traficanţii de droguri se duc şi le dau gratis droguri copiilor tocmai în ideea de a-i face viitori utlizatori de droguri", a afirmat Dan Nica. Ministrul interimar al Internelor a spus că sunt foarte multe şcoli în care grupuri organizate îi şanteajează pe elevi şi îi supun la anumite violenţe. El a subliniat că în perioada următoare colaborarea dintre Poliţie şi Parchetul Tribunalului municipiului Bucureşti se va realiza în condiţii mult mai bune, neputând accepta lăsarea în libertate a infractorilor. "Nu cred că este o crimă mai mare decât aceea de a vinde droguri copiilor", a spus Nica. "De şapte ani un membru al Guvernului României nu a participat la această analiză a activităţii Poliţiei Capitalei, ceea ce a făcut ca multe dintre problemele pe care le are de rezolvat Poliţia Capitalei să nu se facă auzite la nivel guvernamental", a menţionat Nica.


Şeful Poliţiei Române vrea echipaje de poliţie la unităţile de învăţământ

În urma şedinţei de miercuri, în care ministrul interimar al Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a solicitat Poliţiei Române dispunerea unor măsuri pentru creşterea gradului de siguranţă publică, chestor de poliţie Petre Tobă a convocat de urgenţă echipa managerială şi directorii Direcţiilor centrale din IGPR pentru a analiza situaţia şi a întocmi un plan de măsuri pentru asigurarea siguranţei în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, astfel încât să fie evitate incidentele.
Astfel, şeful Poliţiei Române a dispus asigurarea prezenţei active, la vedere, în zona intrării în instituţiile de învăţământ a echipajelor de poliţie, în colaborare cu jandarmi şi poliţişti comunitari, în intervalele orare în care elevii intră şi ies de la cursuri, se arată într-un comunicat al IGPR, citat de Mediafax. Totodată, echipale de ordine trebuie să patruleze zilnic în zona unităţilor de învăţământ, chiar şi în perioadele în care elevii nu au cursuri, întrucât multe unităţi şcolare deţin terenuri de sport care sunt frecventate de un număr mare de copii, astfel încât să fie prevenite tâlhăriile şi alte violenţe.
Petre Tobă a dispus şi supravegherea în permanenţă a traseelor de deplasare spre şi dinspre unităţile de învăţământ, prin suplimentarea dispozitivelor de siguranţă publică în zona şcolilor, cu echipaje ale Poliţiei sau ale Jandarmeriei şi Poliţiei Comunitare. Şeful Poliţiei Române a mai cerut reanalizarea amplasării dispozitivelor de ordine publică, astfel încât să poată fi redus timpului de intervenţie la evenimentele din zona unităţilor de învăţământ sau în care sunt implicaţi elevi, semnalate prin Sistemul 112.

×
Subiecte în articol: romania poliţiei nica