x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Niciun vinovat pentru moartea mamei Monicăi Gabor

Niciun vinovat pentru moartea mamei Monicăi Gabor

de Gabriela Mladin    |    09 Ian 2014   •   17:19

Anchetatorii din Gorj au dat soluţia în dosarul în care a fost cercetată moartea mamei Monicăi Gabor. Veronica Bulai, în vârstă de 54 de ani, a murit în luna august a anului trecut în apropierea Peşterii Polovragi, după ce o stâncă s-a desprins şi a lovit-o în cap. După jumătate de an de la tragicul eveniment, procurorii au închis dosarul, stabilind că femeia a murit ca urmare a unor împrejurări naturale.

Poliţiştii au considerat în august 2013 că moartea Veronicăi Bulai este una suspectă, mai ales că un astfel de accident nu mai avusese loc în zonă. Au deschis un dosar penal, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că singurul “vinovat” este fenomentul îngheţ-dezgheţ care dislocă stânci de pe versant. La dosar a fost efectuată şi o expertiză care a arătat că bucata s-a desprins din munte în urma intemperiilor vremii. “Poliţiştii din cadrul IPJ Gorj au finalizat ancheta şi au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci cu propunerile legale”, a comunicat purtătorul de cuvânt al IJP Gorj, Romina Dochian.

Bulai, singura victimă dintr-un grup de 17 turişti
Propunerile făcute de poliţişti au fost confirmare de procurori, respectiv neînceperea urmăririi penale. Expertul geolog, Vasile Arad a explicat faptul că Veronica Bulai nu ar fi avut nicio şansă de supravieţuire. Bucata de stâncă desprinsă de pe versant a căzut cu o viteză de 700 de metri pe secundă, dezvoltând o forţă de 700 kilograme. Bolovanul a lovit-o pe mama Monicăi Gabor exact în cap.  Femeia făcea parte dintr-un grup de turişti plecaţi din Bacău, grup care se afla în pelerinaj la mai multe mănăstiri din ţară. Veronica Bulai a fost singura victimă, restul persoanelor din grupul de turişti fiind în siguranţă.

Monica Gabor vrea vinovaţi
Surse apropiate surorilor Gabor au anunţat că acestea aşteaptă finalizarea anchetei pentru a putea face demersuri în instanţă. Ele doresc să acţioneze în judecată Ocolul Silvic de care aparţine drumul pe care a murit mama lor, întrucât acesta trebuia să fie închis sau să existe panouri de avertizare a pericolului existent. În urmă cu 3 luni, Monica Gabor a fost la Peştera Polovragi. Ea a vrut să vadă locul exact al tragediei.


×
Subiecte în articol: monica gabor