x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicușor Dan supărat după ce bugetul Capitalei a fost respins a doua oară, de Consiliul General: Invit consilierii la responsabilitate!

Nicușor Dan supărat după ce bugetul Capitalei a fost respins a doua oară, de Consiliul General: Invit consilierii la responsabilitate!

de Redacție Jurnalul    |    06 Mar 2024   •   19:16
Nicușor Dan supărat după ce bugetul Capitalei a fost respins a doua oară, de Consiliul General:  Invit consilierii la responsabilitate!

​​​​​​​Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a lansat miercuri un apel la responsabilitate, după ce proiectul de buget al municipalităţii a fost respins pentru a doua oară de Consiliul General.

Proiectul de buget al Capitalei pentru anul 2024 a întrunit doar 19 voturi „pentru”, patru „împotrivă” şi 17 abţineri.

„Eu sunt disponibil pentru toate grupurile politice până la miezul nopții să discutăm pe proiectul de buget, împreună sau separat, pe grupuri politice. Putem să avem orice fel de discuție. Aparatul tehnic e disponibil să ne dea orice informație. Avem o singură constrângere - orice sumă punem într-o parte trebuie să o tăiem din altă parte”, spune primarul general Nicușor Dan la finalul ședinței.

Edilul general susține că principalul reproş care i se aduce de către consilierii municipali care nu susţin proiectul de buget este că acesta nu include toată suma destinată subvenţiilor pentru termie şi transportul public. Astfel, în actuala formă de buget, sunt prevăzute doar două miliarde de lei, în condiţiile în care sumele vor urca până la sfârşitul anului la trei miliarde. Primarul a menţionat că o situaţie similară a existat şi în anii 2021 şi 2022, când bugetul iniţial a fost suplimentat cu câte un miliard de lei, ulterior, pentru subvenţii.

×
Subiecte în articol: nicusor dan buget Capitală respins