x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicușor Dan: Pentru moment, nu se impune carantina în București

Nicușor Dan: Pentru moment, nu se impune carantina în București

08 Dec 2020   •   21:25
Nicușor Dan: Pentru moment, nu se impune carantina în București
Sursa foto: Lucian ALecu

Primarul general al orașului București, Nicușor Dan, a anunțat că în acest moment nu se impune măsura introducerii capitalei în carantină. Totuși, edilul șef recunoaște că vor fi discuții despre acest subiect.

Primarul general al orașului București, Nicușor Dan, a anunțat că în acest moment nu se impune măsura introducerii capitalei în carantină.

„Carantina se impune atunci când un anumit indicator trece de un anumit nivel. Nu suntem încă acolo. Indicatorul acesta spune în linii mari câte persoane sunt infectate. În București indicatorul este în jur de șase și nu se impune în acest moment carantinarea. Nicidecum Bucureștiul nu intră în carantină. Este ultima ipoteză… pentru moment nu se pune problema”, a declarat primarul Nicușor Dan.

Edilul șef a mai declarat că, probabil, virusul în București se transmite prin intermediul transportul în comun, urban și interurban, dar și la locul de muncă unde oamenii sunt mai puțin prevăzători. El a mai spus că autoritățile vor face tot ce este posibil ca să nu oprească economia din București.

„București este un motor economic, facem ce ține de noi ca să nu-l oprim”, a precizat Nicușor Dan.

Explicațiile lui Dan au apărut, după ce, marți, Vlad Voiculescu, propunerea USR PLUS pentru funcția de viceprimar al orașului București, a declarat că trebuie luată în considerare varianta carantinei din cauza înmulțirii cazurilor de infectare cu virusul SARS CoV-2 din Ilfov.

„Este o opinie exprimată în spațiul public, trebuie să o luăm exact așa cum a fost dată, știm cu toții că această ipoteză există”, a spus Nicușor Dan despre declarația lui Voiculescu.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: carantina bucuresti