x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ninsoarea blochează Transalpina

Ninsoarea blochează Transalpina

02 Iun 2014   •   16:56
Ninsoarea blochează Transalpina

Drumul Naţional DN 67 C Transalpina, care face legătura în localitatea Novaci din judeţul Gorj şi oraşul Sebeş din judeţul Alba, rămâne în continuare închis, luni după-amiază, în zonă, fiind înregistrate precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Potrivit directorului Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu, Ion Tudor, temperatura în zonă este foarte scăzută pentru această perioadă, iar pe carosabil este zăpadă tocată.

'Am făcut o revizie pe DN 67 C, am reuşit să urcăm cu un autoturism de teren până aproape de Vârful Păpuşa şi, la această oră, între km 40-43 este lapoviţă şi ninsoare, temperatura este între zero grade şi un grad, deja pe această porţiune de drum este zăpadă tocată. Pericolul este foarte mare, drumul rămâne în continuare închis, sunt căderi de pietre, este zăpadă, de la kilometrul 36 până la aproape kilometrul 50, drumul este impracticabil. Atenţionăm conducătorii auto să nu se aventureze, să nu încerce să forţeze trecerea de parapeţii cu care noi am blocat drumul, pentru că riscurile sunt foarte mari. Nu putem să acţionăm, pentru că zăpada de pe versanţi vine în drum cu tot cu anrocamente şi blochează din nou drumul', a declarat Ion Tudor, citat de Agerpres.

Anul trecut, Transalpina a fost deschisă după data de 15 iunie. În anumite zone, stratul de zăpadă atinge şi doi metri, iar intervenţia drumarilor este imposibilă în acest moment.

Transalpina este şoseaua situată la cea mai mare altitudine din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele, la 2.145 de metri. Drumul face legătura între oraşele Novaci, din judeţul Gorj, şi Sebeş, din judeţul Alba, fiind anual închis pe perioada iernii.



×
Subiecte în articol: transalpina varful papusa