x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noi dezvăluiri în cazul tragediei aviatice din Apuseni: Motoarele avionului erau funcţionale în momentul impactului

Noi dezvăluiri în cazul tragediei aviatice din Apuseni: Motoarele avionului erau funcţionale în momentul impactului

31 Oct 2014   •   11:18
Noi dezvăluiri în cazul tragediei aviatice din Apuseni: Motoarele avionului erau funcţionale în momentul impactului

Motoarele avionului BN2 prăbuşit în munţii Apuseni la inceputul anului erau funcţionale, potrivit unor surse apropiate anchetei, iar avionul s-ar fi prăbuşit din cauza erorilor de pilotaj, anunță Antena3. Motoarele aeronavei au fost trimise pentru expertiză în Statele Unite, dar un raport final va fi trimis autorităţilor române în următoarele săptămâni.

Pilotul Adrian Iovan a cerut să zboare la vedere, din cauza vremii nefavorabile, dar nu a estimat corespunzător altitudinea şi s-a lovit de brazi.

Experţii din domeniul aviaţiei ridică o altă problemă. Ţara noastră nu are, în prezent, un manual de zbor la vedere iar piloţii se ghidează după cutume vechi de zeci de ani. Mai mult, nu există hărţi concrete care să permită acest lucru. Manualul ar trebui realizat de Romatsa, însă până acum a rămas la stadiul de proiect.

De la momentul prăbuşirii aeronavei, în luna ianuarie, autorităţile române au deschis mai multe anchete însă niciuna nu a fost finalizată.

Un raport final privind cauzele accidentului ar putea fi prezentat la începutul anului viitor.

×